Događaji · IT

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu od 12. do 16. maja

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća biće održana na Beogradskom sajmu u terminu od 12. do 16. maja.

Uključujući nove tehnologije u svim industrijskim granama, Sajam tehnike ostao je do danas pokretač industrijskog razvoja zemlje i regiona okupivši oko 1.000 izlagača iz 29 zemalja sveta, saopštio je Beogradski sajam.

Vrhunac Sajma tehnike su automatizacija, eternet, foundation fieldbus, bežične komunikacije, roboti, CNC petoosne i šestoosne mašine, obnovljivi izvori i štednja energije.

Integra, kompjuterski integrisana fabrika koja predstavlja punu kompjutersku integraciju i automatizaciju svih procesa i ove godine zauzima centralno mesto Sajma tehnike.

Prateći potrebe unapređenja u oblasti klimatizacije, grejanja i hlađenja, brojni domaći i strani izlagači predstaviće svoje tehničko-tehnološke novitete koji doprinose štednji i korišćenju obnovljivih izvora energije i zaštiti životne sredine.

Elektroenergetika predstavlja veoma značajnu izlagačku oblast ove manifestacije, imajući u vidu, pre svega, da je “Elektroprivreda Srbije” jedan od najznačajnijih sistema u energetskoj zajednici jugoistočne Evrope. Mnogi poznati domaći i inostrani isporučioci opreme i radova u ovoj delatnosti ponudiće svoje najnovije proizvode i usluge.

Energetska, industrijska i kućna elektronika, procesna tehnika, telekomunikacije, merna oprema i instrumentacija, materijali, rasveta za industriju, poslovne prostore i kuće, brodogradnja, oprema za skladištenje, integralni transport i saobraćaj, površinska zaštita i zavarivanje, takođe su deo bogatog izlagačkog sadržaja ove manifestacije čiji je moto “Uključite se u nove tehnologije”.

Osim nastupa poznatih svetskih firmi, na ovogodišnjem Sajmu tehnike, u hali 3, biće odžane nacionalne izložbe i grupni nastupi Češke, Mađarske i Rusije, dok će Slovačka i Hrvatska svoje prezentacije imati u hali 14 Beogradskog sajma.

Sajam tehnike, i ove godine, pored izlagačkog, ima raznovrstan stručni i prateći program. Mnogobrojni kontakti partnera, među kojima su bilateralni susreti privrednika iz Srbije i Italije u okviru realizacije Projekta facility for SMEs, finansiranog od strane EU, potvrđuju značaj ove sajamske manifestacije.

Za eksponate koji predstavljaju vrhunska tehničko-tehnološka dostignuća, Beogradski sajam će dodeliti veliku nagradu “Korak u budućnost” i posebna priznanja, u četvrtak, 15. maja u 12 h u svečanoj Sali upravne zgrade.

Radno vreme sajma je od 10 do 18 sati, osim poslednjeg dana, 16. maja, kada će Sajam raditi do 17h.

Cena pojedinačne dnevne ulazinice je 450 , a za grupne posete 350 dinara. Cena parkinga je 150 dinara na sat.

Leave a Reply