IT

Mercator potpisao ugovor o elektronskoj obradi podataka sa First Data

Kompanija First Data će u drugoj polovini 2008. godine raditi zajedno sa Mercatorom na pronalasku rešenja koja se tiču tehničkih zahteva kartičnog poslovanja Mercatora. Usluge First Data-e će unaprediti tehnološki proces izdavanja popularne Mercatorove platne i loyalty kartice, Pika, uključujući i iskorišćenje pogodnosti Pika kartice u realnom vremenu.

Ova sofisticirana šema lojalnosti uslovljena je izvesnim brojem demografskih karakteristika i karakteristika ponašanja, i pritom dozvoljava razvoj sistema ličnog nagrađivanja kako bi se unapredila lojalnost pre Mercator brendu i time osiguralo trajno pozitivno iskustvo za kupce Mercatora.

First Data će takođe imati funkcije provajdera mrežnih usluga i usluga prihvata Pika i drugih platnih kartica, integrišući sve terminale prodajnih mjesta Mercatora (POS) u sistem First Data. Kao deo ovog procesuiranja, Mercatorova mreža prodajnih mjesta će biti konfigurisana prema EMV standardima, osiguravajući pri tom da svaka transakcija može koristiti popularni Chip & PIN okvir.

Rešenje koje daje First Data, takođe uključuje i inteligentnu obradu podataka, koja omogućuje prilagođavanje Mercatorovih usluga kupcima kao zaštita od zloupotrebe kartica.

Ova saradnja sa vodećim trgovcem jugoistočne Europe je pokazatelj angažmana First Data u cilju razvijanja svojih trgovačkih poslova širom regije. Ugovor pokriva sve zemlje gde je Mercator trenutno prisutan, pa i Srbiju, i pružaće podršku i na svim tržištima  na kojma se Mercator bude širio.

Stefan Klestil, Predsednik First Data za Centralnu Europu, izjavio je: “Kao vodeći procesor platnih usluga, First Data teži da primeni svoja napredna tehnološka rešenja u cilju pružanja podrške multinacionalnim trgovcima u zemljama gde su prisutni. Oduševljen sam našom novom saradnjom sa Mercatorom, kojom se još više učvršćuje naša prisutnost u pružanju usluga trgovcima u Jugoistočnoj Europi”.

Procesorska platforma First Data-e zadužena je za besprekoran rad platnog ssitema Mercatora. Magistar Žiga Debeljak, Predsednik Uprave Mercatora potvrđuje: „Mercator se bori da ponudi najbolji kvalitet, cenovno prihvatljive proizvode i usluge svojim kupcima. Sigurnost i vrhunsko tehničko rešenje za procesiranje Mercator Pika kartica je od izuzetne važnosti za razvoj našeg projekta lojalnosti, a radeći sa First Data ćemo i dalje razvijati Pika Loyalty System kako bi se omogućile dodatne pogodnosti prilagođene individualnim kupcima. Ovo je naša ključna konkurentska prednost koju nameravamo ponuditi milionima novih kupaca kako budemo ulazili na nova tržišta”.

Magistar Matija Vojsk, Direktor projekta, nastavio je: „Sa Mercator Pika Karticama bićemo u mogućnosti i dalje prilagođavati našu ponudu prema potrebama kupaca. Sa više od hiljadu maloprodajnih mesta u trgovinama samog Mercatora, franšizama i partnerima u bliskoj budućnosti, kupovina sa Mercator Pika Karticom postaje za 1,1 miliona vlasnika tih kartica još lakša, sigurnija i finansijski prihvatljivija“.

Leave a Reply