IT

Microsoft otvara prodavnice širom SAD-a

Kompanije Apple je pokazala da blizak kontakt samog proizvođača i krajnjih korisnika tih proizvoda može biti relativno lako ostvaren, što bi rezultiralo kroz višestuke koristi za obe strane.

Na ovaj način određena kompanija može saznati iz prve ruke šta korisnici misle o njihovim proizvodima, svim dobrim i lošim stranama – od tehničkih mogućnosti, preko ergonomije do krajnjeg važnog faktora – cene. Sa druge strane, korisnici se mogu lako upoznati sa celokupnim asortimanom kompanije, potražiti pomoć pri kupovini ili pri nekim konkretnim problemima.

Microsoft ExpoSavršen primer ovog tipa poslovanja je  kompanija Apple , gde svi potencijalni kupci mogu otići u jednu od 280 zvaničnih prodavnica u SAD-u, uživati u dizajniranom enterijeru, konsultovati zaposlene o kupovini novih kompjutera i čuvenih iPod-ova, isprobati sve porizvode na licu mesta, i ukoliko se odluče za kupovinu, tu je mesto gde mogu prebaciti sve fajlove sa starog na novi kompjuter i izvršiti podešavanja koja će najbolje odgovarati njihovim potrebama. Kompanija kojoj je trebala hitna “popravka” imidža jeste Microsoft, koji je već načinio važan korak izdajući Windows 7 pre par dana, koji dobija najpozitivnije kritike do sada.

Dana kada je Windows 7 zvanično postao dostupan korisnicima širom sveta (22. Oktobra), Microsoft je otvorio svoju prvu prodanicu i to u Arizoni, u SAD-u. Kao i prodavnice svog glavnog konkurenta, Microsoftove maloprodajni objekti će takođe imati “zaštićen”dizajn koji će biti isti u svim prodavnicama u SAD-u. Što se tiče same organizacije, izgleda da je Microsoft usvojio i zadržao kompletnu organizaciju koju već godinama koristi Apple.

Svi potencijani korisnici od sada mogu da isprobaju najrazličitije modele desktop i notebook računara koji koriste novi Windows 7 Operativni Sistem, zatim da isprobaju Microsoft-ovu igraću konzolu “Xbox” i Microsoft digitalni plejer zvani “Zune”. Ono što je još interesantno jeste da će preko svojih maloprodajnih objekata Microsoft prvi put “pustiti” u javnost svoju “Surface” platformu koja radi na principu Multi-Touch unosa, ali koja još uvek nema prakatičnu primenu.

Windows 7 StandMicrosoft Surface će davati individualnim korisnicima uputstva gde se nalazi određeni prozivodi unutar same prodavnice, kom tehničaru treba da se obrate u slučaju određenih problema i slično. Iako bi sve prodavnice trebale imati identičan dizajn, ono što će im davati malo osobnosti jesu delovi zidova sa velikim ekranima, kojima će upravljati “ Surface ” , a koji će uglavnom prikazivati prirodne lepote i karakteristike određenih američih saveznih država.

Iako zapravo nema mnogo inovativnosti u ovom poslovnom potezu, ipak moramo dati određene zasluge kompaniji Microsoft koja se zaista trudi da uspostavi najprisniji odnos sa svojim korisnicima i popravi svoj celokupan imidž narušen različitim IT problemima prethodnih godina.

Ono što bi još mogli reći jeste to da bi zaista voleli da vidimo niz ovakvih prodavnica po gradovima Srbije, što bi zaista uticalo na naše stanovništvo, prevashodno kroz novo shvatanje tehnologije, kompjutera i njihovo svakodnevno implemetiranje u sve naše aktivnosti.

Leave a Reply