IT

Microsoft prvi put izdaje obveznice

Microsoft MemoriesAmerička softverska kompanija Microsoft saopštila je da se odlučila na prvo izdavanje obveznica u svojoj istoriji kojom planira da prikupiti 3,75 milijardi dolara

U svojem zahtevu upućenom američkoj komisiji za vrednosne papire SEC, Microsoft ističe da će na taj način prikupljena sredstva koristiti za opšte korporativne svrhe te da planira da ponudi obveznice sa rokom dospeća od pet, deset i 30 godina. Rok za zatvaranje ponude obveznica te kompanije sa sedištem u Redmondu, Washington, je 18. maj, navodi se u saopštenju kompanije.

Podeljene su na dve milijarde dolara vredne obveznice sa prinosom od 2,95 posto koje dospevaju na naplatu 1. martu 2014., jednu milijardu dolara vredne obveznice sa prinosom od 4,2 posto i rokom dospeća 1. marta 2019., te obveznice u vrednosti 750 miliona dolara sa 5,2 posto prinosa, čiji je rok dospeća 1. mart 2039.

Tako prikupljena sredstva taj softverski div planira da koristi u opšte  korporativne svrhe, kao što su finansiranje radnog kapitala, kapitalne potrošnje, otkupa svojih deonica i akvizicija, stoji u saoštenju Microsofta.

Leave a Reply