Događaji · IT

Microsoft sprema uzbudljivu nedelju

Nedelja koja je pred nama donosi brojne događaje u kojima kompanija Microsoft učestvuje kao organizator ili partner, na kojima ćete imati priliku da svaki dan od ponedeljka, 11. maja, do petka, 15. maja, čujete nešto novo o aktivnostima kancelarije Microsofta u Srbiji i proizvodima koje nudimo na domaćem tržištu.

Ponedeljak, 11. maj

13:00, Palata Srbija (istočni ulaz)

Konferencija za medije – Imagine Cup 2009

Domaćin konferencije biće Ministarstvo za omladinu i sport Republike Srbije i ministarka Snežana Samardžić-Marković, a na konferenciji će se obratiti i Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija, kompanije koja je generalni sponzor ovogodišnjeg lokalnog finala takmičenja Imagine Cup 2009.

Utorak, 12. maj

11:00, Beogradski sajam (svečana sala, Hala 14)

Stručni skup „Informatika 2009″

Društvo za informatiku Srbije u saradnji sa Beogradskim sajmom organizuje naučno-stručni skup Informatika 2009 sa temom „Novi trendovi u razvoju informacionih sistema“. Skup otvara predavanje Jovana Miloševića, Microsoftovog specijaliste za tehnologije, koji će govoriti o „Cloud Computing” konceptu.

Sreda, 13. maj

9-13 časova, Učiteljski fakultet (Kraljice Natalije 43, Beograd)

Managed Service Providing konferencija

Ova konferencija ima za cilj promovisanje koncepta Managed Service Providing (MSP), i organizuje je kompanija Yutro u saradnji sa kompanijama Intel, Microsoft i SionNet. Stručnjaci iz Microsofta će govoriti o novim serverskim proizvodima i tehnologijama, kao što su Small Business Server, Hyper-V i Software+Services konceptu, i prednostima koje oni donose malim i srednjim preduzećima. Detaljnu agendu ove konferencije možete pronaći na Web lokaciji www.yutro.com/conference

Četvrtak 14. maj i petak 15. maj

10-16 časova, ComTrade Technology Centre (Savski nasip 7, Novi Beograd)

ComTrade Fabrika znanja

Kao što ste već verovatno obavešteni, kompanija ComTrade organizuje jednonedeljnu manifestaciju „Fabrika znanja” koja je namenjena stručnoj i poslovnoj javnosti u Srbiji, kao i osnovnim i srednjim školama i fakultetima. U okviru „Fabrike znanja” biće predstavljene IT usluge koje pružaju ComTrade i njihovi partneri, među kojima Microsoft zauzima značajno mesto.

U četvrtak, 14. maja biće reči o rešenjima namenjenim javnom sektoru. O prednostima primene Microsoftove platforme u javnom sektoru govoriće i naše kolege Borko Kovačević (u 13:15) i Slaviša Ilić (u 15:15).

U petak, 15. maja tema dana biti poslovna rešenja, među kojima je i Microsoft Business Intelligence platforma, o kojoj će u 12 časova govoriti Borko Kovačević.

Više informacija o manifestaciji „ComTrade Fabrika znanja” potražite na Web lokaciji www.spinnaker-nt.com

Leave a Reply