Događaji · IT

Microsoft Srbija u vrhu svetskog IT-ja

Kancelarija Microsofta u Srbiji po prvi put od osnivanja je osvojila priznanje Circle of Excellence Gold Award, koje se dodeljuje najuspešnijim timovima ili pojedincima unutar Microsofta, korporacije koja posluje u preko 100 zemalja širom sveta i ima skoro 90.000 zaposlenih. Na Microsoftovoj godišnjoj konferenciji MGX, koja je ove godine održana u Atlanti, ovu nagradu je osvojio Miloš Trkulja, menadžer prodaje za javni sektor, za uspešno postavljenu strategiju rada i realizovane projekte u prethodnoj godini.Reč je o visokom priznanju načinu rada sa institucijama javnog sektora, kroz korišćenje potpuno novog pristupa koji obezbeđuje puno uvažavanje razvojnih projekata države u segmentu IT-ja sa jedne, i kvalitativno razvijanje lokalnih partnera, a time i lokalne ekonomije, sa druge strane. Ovo je posle otvaranja Microsoftovog Razvojnog centra u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) još jedna potvrda kvaliteta kadrova u Srbiji koji su prepoznati i van granica naše zemlje, a za kancelariju Microsofta u Beogradu još jedan podsticaj za dalji razvoj na inovacijama zasnovanog IT društva u Srbiji.

„Ova nagrada prepoznaje najbolje zaposlene i odaje im priznanje za izuzetne rezultate. Upravo oni i projekti koje realizuju predstavljaju Microsoft u najboljem svetlu korisnicima širom sveta”, izjavio je povodom dodeljivanja nagrade Circle of Excellence Gold Vahe Torrosian, potpredsednik Microsofta za region centralne i istočne Evrope.

„Nagrada koju smo dobili je najbolji dokaz da se i u Srbiji mogu realizovati napredni IT projekti, i to korišćenjem domaćih kapaciteta – naših partnera koji kreiraju kvalitetna rešenja, prepoznata na svetskom nivou, i da se u isto vreme mogu ispoštovati dugoročni državni interesi i obezbediti kontinuiran razvoj domaće IT industrije”, ponosno ističe Miloš Trkulja.

„Ovakve nagrade podižu vidljivost Srbije na svetskoj tehnološkoj mapi”, kaže Dejan Cvetković, generalni direktor Microsofta u Srbiji, i dodaje: „Uspeh postignut u javnom sektoru, kao jednom od najzahtevnijih, ali i najizazovnijih segmenata biznisa naše kompanije u svetu, potvrđuje ispravnost strategije razvoja Microsofta u Srbiji i njeno poklapanje sa vizijom države u razvoju informacionih tehnologija i usluga elektronske uprave.”

Leave a Reply