IT · Software

Microsoft u idućih pet godina ulaže 520.000 dolara

Premijer Federacije BiH Nedžad Branković sastao se danas sa predstavnicima Microsofta BiH sa kojima je razgovarao o implementaciji globalne inicijative „Partners in learning“ (Saradnici u učenju).

Cilj te inicijative je da osnovne i srednje škole u BiH što lakše dođu do tehnologija, uvedu inovativne pristupe u pedagogiji i profesionalnom usavršavanju nastavničkog kadra, te, putem obrazovanja potpomognutog modernim tehnologijama, pripreme učenike za izazove koje donosi budućnost. U razvoj tog programa Microsoft BiH planira da u narednih pet godina uloži preko 520 hiljada američkih dolara.

Premijer Branković kazao je kako je inicijativa Microsofta BiH dobrodošla, te dodao da je Vlada FBiH spremna da je inkorporira u celoviti informatizaccioni program Vlade kog uskoro treba da pripremi federalno ministarstvo saobraćaja i komunikacija. Izrazio je uverenje da će inicijativa Microsofta biti uspešna.

To je, istakao je Branković, u interesu Vlade FBiH koja prepoznaje potrebu za poboljšanjem pristupa i korištenja tehnologija za informisanje i komunikaciju, ne samo u školama, nego i u drugim segmentima društva.

Leave a Reply