IT

Milbauer: najsavremeniji čipovi i e-government rešenja iz Stare Pazove

MUEHLBAUER TECHNOLOGIES i opština Stara Pazova danas su u 11 h potpisali ugovor o dodeli zemljišta što je početak izgradnje prestižnog tehnološkog parka u kome će se proizvoditi elementi visoke tehnologije za podršku identifikacionim dokumentima na gotovo celom Balkanu.

Ova jedinstvena kompanija će zaposliti preko 100 stručnjaka. MUEHLBAUERTECHNOLOGIES DOO je ćerka firma nemačke kompanije “Muehlbauer Holding AG&Co. KGaA” koja je svetski lider u proizvodnji tehnologije za izradu identifikacionih dokumenata i za koju u Evropi i SAD – u radi oko 2000 ljudi, većinom visoko obrazovanih. U Staroj Pazovi će se proizvoditi tehnološka rešenja koja omogućuju najviši stepen bezbednosti podataka, razvijajući pritom inovativne koncepte uz pomoć vrsnih domaćih stručnjaka iz ove oblasti.

Tehnološki park u Staroj Pazovi će biti prvi centar takve vrste u Evropi osim matične Nemačke. Kompanija zapošljava oko 2000 ljudi, ali je ovaj broj u konstantnom porastu.

U Staroj Pazovi juče je potpisan ugovor između opštine i nemačke firme “Milbauer” o dodeli zemljišta za izgradnju prestižnog tehnološkog parka, a događaju je prisustvovala i potpredsednica vlade za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović.

Ukupna vrednost investicije iznosi četri miliona evra, a proizvodiće se tehnološka rešenja, neophodna za izradu identifikacionih dokumenata na celom Balkanu, a koja omogućavaju najviši stepen bezbednosti podataka.

Prema programu Ministarstva ekonomije o privlačenju direktinih investicija, koji servisira SIEPA, nemačka kompanija “Milbauer”, dobila je bespovratna sredstva u iznosu od 500.000 evra za otvaranje 100 novih radnih mesta u Staroj Pazovi.

Kalanovićeva je izjavila je da je dolazak “Milbauera” za Srbiju veoma značajan, jer će u novom tehnološkom centru raditi naši mladi visoko kvalifikovani stručnjaci, s obzirom da je reč o sofisticiranom proizvodu, koji se prvi put pravi u zemlji.

Ona je podsetila da je zahvaljujući Programu podsticaja direktnim investicijama, koji je osmislilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, mnogo fabrika otvoreno u kojima su naši ljudi dobili posao, a “Milbauer” je jedan od takvih primera.

“To je dobro, ali nije dovoljno, u Srbiji je danas teško i mi svi moramo zajedno da se borimo za svakog čoveka i svako radno mesto” istakla je potpredsednica Kalanović.

Direktor kompanije “Milbauer” u Srbiji Bojan Stojadinović izjavio je da je menadžment kompanije prepoznao dobar razvoj i potencijal Srbije, zbog čega su se odlučili za investicije. “Milbauer” se bavi tehnologijom za izradu identifikacionih dokumenata, kompletnih e-government rešenja, kao i izradom širokog spektra preciznih delova najrazličitijih namena.

Nemačka kompanija poseduje fabrike u Nemačkoj, SAD, Maleziji i Slovačkoj. Tehnološki park u Staroj Pazovi će biti prvi centar takve vrste u Evropi, osim matične Nemačke.

Potpisivanju Ugovora o izgradnji tehnološkog parka u Staroj Pazovi prisustvovao je i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, šef privrednog odeljenja Ambasade Nemačke, direktor SIEPA Božidar Laganin.

Leave a Reply