IT

Milijarder usmerava Yahoo prema Microsoftu

Američki milijarder Carl Icahn namerava da primora američki Internet pretraživač Yahoo da ponovo pokrene razgovore o spajanju sa Microsoftom

Icahn je poslao pismo predsedniku Yahoo-a Roju Bostoku u kome je naveo da je nakon prošlonedeljne kupovine postao vlasnik oko 4,3 odsto kapitala Yahoo-a a i dostavio listu svojih 10 kandidata u upravnom odboru te kopanije koji bi trebalo 3. jula da održi generalnu skupštinu.

On optužuje upravni odbor Yahoo-a da je reagovao na “iracionalan” način odbivši ponudu Majkrosofta od 47,5 milijardi dolara za kupovinu tog Internet pretraživača.

Milijarder koji se bavi korporativnim finansijerstvom nada se da će tom prilikom biti izabrani njegovi kandidati koji će onda prihvatiti Majkrosoftovu ponudu.

Ajkan, kako je istakao u pismu, smatra da je sadašnji upravni odbor izgubio poverenje akcionara i Majkrosofta, a da je očigledno da ponuda Majkrosofta od 33 dolara po akciji predstavlja bolju alternativu od nezavisnog Jahua.

Jahu je, međutim, u odgovoru na Ajkanovo pismo istakao da ono odražava loše shvatanje celokupnog slučaja i ponovo naveo da je spreman za razmatranje svih predloga, pa i Majkrosoftovog. U odgovoru je istaknuto i da upravni odbor Jahua nastavlja da ispituje strateške alternative.

Leave a Reply