IT · Operateri

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo posetila kompaniju Vip mobile

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Jasna Matić, posetila je danas 20 najboljih Vip studenata, koji trenutno u okviru projekta “Budi Vip student” borave u Vipu. Ministarka se posebno interesovala za stručnu praksu koju obavljaju studenti, i ujedno podržala inicijativu ove kompanije da se mladim ljudima pruži šansa za dalje usavršavanje i napredovanje u karijeri i tako obezbede kvalitetni stručnjaci iz oblasti telekomunikacija.

“Stručnjaci iz oblasti telekomunikacija su traženi kod nas i u svetu. Drago mi je što ovi talentovani i mladi ljudi imaiu priliku da na praktičan način steknu nova znanja i iskustva.

Kompanije koje rade po najvišim svetskim standardima treba da pomažu najkvalitetnijim studentima u stručnom usavršavanju i zapošljavanju, i da time doprinesu da oni ostanu u Srbiji. Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo je spremno da podrži ovakve inicijative, a mi ćemo se i sa svoje strane angažovati da ih bude više.” rekla je ministarka Jasna Matić u razgovoru sa Vip studentima.

Aleksandar Šperl, predsednik Upravnog odbora kompanije Vip mobile istakao je značaj stalne podrške koju projekat “Budi Vip student” dobija od univerziteta i fakulteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, kao i drugih institucija i medijima koji prate svaku fazu realizacije.

“Jako smo zadovoljni našim mladim kolegama jer su za ova dva meseca prakse u Vipu pokazali veliko znanje, talenat i kreativnost. Studenti rade na primenjivim projektima i uz pomoć svojih mentora, uče mnogo novih i korisnih stvari koje će im biti od velike pomoći ne samo za budući rad u telekomunikacijama nego i za dalji napredak u karijeri. Studenti će nastaviti da stiču praktična znanja tokom posete sedištu mobilkom austrija grupe i jednom od Tehničkih fakulteta u Beču u novembru mesecu, kao i kroz Vip klub, u okviru koga će četiri puta godišnje biti organizovana predavanja domaćih i austrijskih stručnjaka iz oblasti telekomunikacija.”

Pozitivne utiske o projektu i praksi izneli su i studenti, koji smatraju da je projekat zanimljiv, originalan, ali i zahtevan, kao i da su nagrade odabrane na pravi način. Prema rečima 20 najboljih studenata, posle dva meseca praktičnog rada počeli su da se osećaju kao pravi zaposleni. Zato su mnogi od njih izrazili želju da, po završetku fakulteta, ostanu u telekomunikacijama i počnu da rade u Vipu. Dvema studentkinjama koje borave na praksi u sektorima IT-ja i Nabavke već je ponuđen posao koji su prihvatile i tako postale članovi velikog Vip kolektiva.

Projekat “Budi Vip student” kompanija Vip mobile je pokrenula u novembru prošle godine, sa ciljem da investira u obrazovanje i oblikovanje budućih eksperata i lidera u oblasti telekomunikacija na tržištu Srbije. Na konkurs se prijavilo više od 200 studenata završnih godina Ekonomskog, Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

U projekat “Budi Vip student”, kompanija Vip mobile uložila je 100.000 evra. Vip studenti su nagrađeni školarinom za nastavak prve godine master ili doktorskih studija na matičnom fakultetu, plaćenom dvomesečnom letnjom praksom u kompaniji Vip mobile, posetom centrali mobilkom austria grupe u Beču i jednom od Tehničkih fakulteta Univerziteta u Beču, članstvom u Vip klubu i Vip SIM karticama i telefonima.

Leave a Reply