IT

Ministarstvo za dijasporu i kompanija PAKOM Grupa dodelili računare profesorima u dijaspori

Pomoćnik ministra za dijasporu Vukman Krivokuća uručio je 5 notebook računara profesorima dopunske nastave na srpskom jeziku u Švajcarskoj za doprinos u očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma u dijaspori na Svečanoj akademiji održanoj 14. juna 2009 povodom postavljanja i osvešćenja spomen ploče Milevi Marić Ajnštajn u Cirihu.

Ministarstvo za dijasporu je u saradnji sa jednom od vodećih srpskih informatičkom kompanija u regionu Pakom Grupa obezbedilo računare profesorima sa ciljem da im omogući efikasnije sprovođenje nastave srpskog jezika za najmlađe pripadnike naše dijaspore u Švajcarskoj.

-Na poziv Ministarstva za dijasporu, da učestvujemo u ovom projektu, odmah smo se odazvali, jer je ideja o informatičkom opismenjavanju naših mladih ljudi u dijaspori, jedan od prioriteta. Uprkos ekonomskoj krizi koja je pogodila našu privredu, kompanije u Srbiji i dalje trebaju da razvijaju svest o društvenoj odgovornosti. Vodeći se tom idejom, Pakom Grupa već dugi niz godina učestvuje u raznim projektima ovog tipa” – izjavio je Nenad Đinđić, izvršni direktor Pakom Grupe.

-Jedan od najvažnijih prioriteta Ministarstva za dijasporu je očuvanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma u inostranstvu i ovakva vrsta podrške u edukaciji naših mladih ljudi, koji su čuvari srpske kulture i tradicije, trebalo bi da bude obaveza kako države tako i svih ozbiljnih kompanija u našoj zemlji, izjavio je Krivokuća.

Leave a Reply