IT

Mladi matematičari osvojili četiri medalje na takmičenju u Amsterdamu

Ministar prosvete i nauke u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović uputio je danas čestitke profesorima i mladim matematičarima Srbije koji su ostvarili veliki uspeh osvajanjem medalja na 52. međunarodnoj olimpijadi iz matematike održanoj u Amsterdamu.

Obradović je istakao da je ostvareni uspeh još jedan u nizu izvanrednih rezultata koje mladi talenti Srbije postižu širom sveta na prestižnim takmičenjima.

Prema njegovoj oceni, to predstavlja potvrdu njihove izuzetne nadarenosti, ali i ogromnog rada i zalaganja, kao i predanog angažovanja i posvećenosti njihovih profesora i truda i brige roditelja.

On je naglasio da Ministarstvo prosvete i nauke podržava talentovane i vredne učenike obezbeđujući uslove za njihovo kvalitetno obrazovanje i napredovanje, kao i učešće na takmičenjima.

Resorno ministarstvo će za ostvareni uspeh na Međunarodnoj olimpijadi u Holandiji učenike i njihove profesore nagraditi sedmodnevnim pripremama na Zlatiboru za naredno takmičenje.

Učenik Matematičke gimnazije iz Beograda Teodor fon Burg osvojio je zlatnu medalju, Igor Spasojević i Stevan Gajović srebrne, a Rade Špegar bronzano odličje.

Učenik Matematičke gimnazije Filip Živanović dobio je pohvalu, dok je bez medalje prošao učenik gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša Stefan Mihajlović, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete i nauke.

Leave a Reply