Događaji · IT · Mobile

“Mobility Day 2008” okuplja globalno vodeće stručnjake mobilnog poslovanja

U organizaciji firmi Citus i Mobendo, 09. septembra će se u Zagrebu održati Dan mobilnih tehnologija 2008 (Mobility Day), konferencija namenjena donosiocima odluka i IT profesionalcima usmerenima na razvoj rešenja na Microsoft mobilnoj platformi

Konferencija je najveće okupljanje stručnjaka na temu mobilnosti u poslovanju u regionu Srednje i istočne Evrope, a koje istovremeno pokriva i poslovni i tehnološki okvir ove teme.

Noseća tema ovogodišnjeg skupa u Hotelu Antunović je poslovna vrednost korišćenja mobilnih tehnologija u svakodnevnom životu i poslovanju. O temama će na konferenciji govoriti niz vodećih domaćih i međunarodnih govornika sa područja mobilnog poslovanja (m-commerce).

Uvodni govor konferencije održat će Venesa Schütz, direktorka Microsofta Hrvatska, nakon čega će uslediti okrugli sto na temu mobilnih rešenja kao alata konkurentnosti poslovanja te mobilnosti radne snage. Raspravu će moderisati urednik i novinar Branimir Bilić, a u njoj će učestvovati Davor Majetić, predsednik udruženja YES; Ivica Nikolić, rukovodilac informatike u kompaniji Hrvatske šume; Krešimir Madunović, direktor Sektora za upravljanje prodajom poslovnim korisnicima u kompaniji T-Mobile; Nikica Mikulandra, direktor razvoja kompanijeKončar INEM te Tomislav Bronzin, direktor firme Citus.

Konferencija je jedinstven događaj u ovom delu Evrope, jer je jedina koja objedinjava poslovni i tehnološki aspekt mobilnosti poslovanja. Cilj nam je približiti prednosti mobilnog poslovanja kompanijama i organizacijama u regionu.“, izjavio je Andrej Radinger, suorganizator i direktor kompanije Mobendo.

Učesnici će u poslovnom delu konferencije (Business Track) imati prilike da  čuju predavanja o trendovima u mobilnim rešenjima, primere iz prakse, poređenje Windows Mobile i Blackberry rešenja, kao i niz studija slučaja primene mobilnosti u svakodnevnom poslovanju.

Deo konferencije za razvojne inženjere (Development Track) obuhvata teme poput najbolje prakse u primeni Mobile Connected Systems ili razvoja aplikacija temeljenih na Silverlight for Mobile Devices tehnologiji. U delu konferencije pod nazivom IT Pro Track, među ostalim su predviđena predavanja o Unified Communication sistemima i mobilnim rešenjima, novim aplikacijama i sistemima za Windows Mobile 6.1 platformu, kao i o sigurnosnoj infrastrukturi Windows Mobile sistema.

Na konferenciji ćemo na konkretnim poslovnim primjerima prikazati kako je riječ o rješenjima koja doprinose uštedi i učinkovitosti u poslovanju, ali i istaknuti izazove njihovog uvođenja,“ pojasnio je Tomislav Bronzin, suorganizator i direktor kompanijeCitus.

Više o konferenciji i njenom sadržaju pogledajte na web adresi www.mobilityday.com.

Leave a Reply