IT

Moderne tehnologije za moderno obrazovanje

Obrazovanje, posebno kada je reč o onom koje streba da stvori stručnjake u određenoj oblasti, nezamislivo je bez odgovarajuće praktične obuke koja bi učenike i studente pripremila za buduću profesionalnu karijeru.

Situacija u domaćem obrazovanju već dugo nije preterano blistava, a opšta nemaština dovela je do toga da ozbiljni kabineti za praktičnu nastavu pre budu incident nego normalna pojava. Jedna od obrazovnih institucija koje već duže vreme uspešno odolevaju opštim trendovima je Visoka škola elektrotehnike i računarstva u Beogradu…

Sagovornici:
Dr Dragoljub Martinović, direktor, Visoka škola elektrotehnike i računarstva
Marko Kovačević, Business Development Manager, Apcom
Nevena Obradović, student 3. godine, Visoka škola elektrotehnike i računarstva

One thought on “Moderne tehnologije za moderno obrazovanje

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Nasim srednjoskolcima i visokoskolcima ne treba samo ograzovanje koje treba samo obrazovanje koje treba da stvori strucnjake u odredjenoj oblasti, vec sire (opste) prosvecivanje. Jer, niko od tih mladih ljudi nezna i ne moze da zna u ova krizna vremena gde ce i sta ce uopste raditi. Slicnim recima se pre vise od 40 godina obratio svojim studentima pok. Aleksandar Damjanovic (“Gazda”), profesor ETF-a u Beogradu, pri izboru izbornog predmeta.

    Stavise, kao sto kaze jedan od nasih doktora na skoro 40-to godisnjem “privremenom radu” u inostranstvu (strucnjak za modeliranje i programiranje kod “Hanivela” u Kanadi), iz dr Dragoljuba Martinovica i moje generacije, jedan od razloga sve vece i sve vise iscrpljujuce specijalizacije, koliko neophodne da bi se drzao korak sa rastucom slozenoscu (nipodastavajuci “nepotrebne ” razudenosti tehnike i tehnologije), toliko (zbog recenog nipodastavanja) pogodne za trijumf “fah-idiota” – vrhunskih strucnjaka u svojim zanimanjima i porazenih u ostalim poljima ljudske delatnosti, ukljucujuci moralnost, eticnost i svrsishodnost.

    Svet je vec sad pun svih tih elektronskih, informaciono-komunikacionih naprava, a rezultat – nikad veca nepismenost, rekao je uz prethodno navedeno moj drug iz Kanade.

Leave a Reply