samsung-mwc
IT

Mogućnost otvaranja centara “Samsung Electronics”-a u više gradova

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić primio je danas delegaciju jedne od najvećih svetskih kompanija “Samsung elektroniks”, koju su predvodili direktor za Evropu Seok Pil Kim i direktor za region jugostočne Evrope Seho Kim.
Predstavnici te kompanije izrazili su spremnost da u Srbiji otvore prostor za specifične vidove saradnje kako u domenu obrazovanja, tako i na projektima koji bi podstakli dodatno zapošljavanje kroz dokvalifikaciju i prekvalifikaciju nezaposlenih.

samsung-mwc13

Krkobabić je potvrdio da je Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike spremno da u punom kapacitetu pomogne i učestvuje u svim projektima koji otvaraju perspektivu trajnog zapošljavanja.

On je ocenio da je predloženi projekat izazov i za samu Srbiju, s obzirom na to da pruža šansu našoj zemlji da još jednom dokaže da u njoj može da se radi po najvišim evropskim i svetskim standardima.

Projekat predviđa otvaranje centara “Samsung elektroniksa” u više gradova u Srbiji. Nezaposleni bi u njima sticali znanja i obučavali se za servisiranje najšireg spektra proizvoda ove prestižne svetske kompanije, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Leave a Reply