IT

“Moja vest” agencija građanskog novinarstva

Na internet stranici www.mojavest.com, građani će moći da izveštavaju i pišu o događajima, temama i ličnostima koje smatraju važnim, dok će novinska agencija Fonet od najboljih priloga građana praviti prave novinarske priče, rekao je Ivan Tadić iz organizacije „Intera kcija SADA“ predstavljajući novu agenciju. On je istakao da će preko ove agencije građani Srbije i regiona moći da objavljuju svoje vesti, fotografije i video priloge.

Tadić je naveo da je cilj agencije promocija i unapređenje građanskog, participativnog i javnog novinarstva, kao i da tradicionalni mediji ne treba ovaj portal da gledaju kao konkurenciju već kao dopunu njihovom radu. Direktor i glavni i odgovorni urednik novinske agencije Fonet Zoran Sekulić rekao je da je građansko novinarstvo promenilo karakter novinarstva i da će građani umesto da, kao do sada, budu konzumenti vesti, biti i njihovi proizvođači i autori. On je dodao da se građani tako uvode kao akteri na medijsku scenu, kao i da će najbolji prilozi biti nagrađivani.

Neće biti zabranjenih tema i ličnosti, ali ovaj portal, isto tako, neće služiti za distribuciju neprihvatljivih i nedozvoljenih sadržaja – istakao je Sekulić. Ova agencija predstavlja projekat, koji sprovodi organizacija Integracije SADA uz partnerstvo novinske agencije Fonet, a uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

Leave a Reply