IT

Momčilo Stojković pobednik takmičenja INTEL DIGITAL DRAG RACE

Učenik trećeg razreda Računarske gimnazije iz Beograda, Momčilo Stojković pobednik je ovogodišnjeg svetskog takmičenja Intel Digital Drag Race. Ubedljivom većinom glasova posetilaca sajta Digital Drag Race, naš učenik je pobedio profesionalnog autora koga je izabrao sam organizator takmičenja, Intel. Oba kandidata imala su rok od dva dana da naprave kratak film na temu Power.

Ovo je drugo po redu svetsko takmičenje u pravljenju specijalnih efekata koje je organizovao Intel, kao dao promocije novog Core i7 procesora. U prvoj fazi takmičenja prijavio se veliki broj ljudi iz celog sveta, od kojih su odabrana četiri najbolja VFX (Visual FX) amaterska rada. Kao najbolji, među njima, proglašen je rad Momčila Stojkovića, čime je on osvojio nagradu “Best Internet VFX Video 2008”. I tako se našao u samom finalu takmičenja.

Momčilo Stojković: “Želeo sam da napravim što uverljivije specijalne video efekte, nadajući se da će se to ljudima svideti. Za digitalni dizajn sam se zainteresovao posle gledanja TV serije Smolvil. U početku sam učio samo preko internet sajtova, ali sam kasnije imao priliku da naučim mnogo više pohađajući kurs “Multimedija”, koji je organizovala moja Računarska gimnazija. Trenutno pravim video spot  za američki bend Strive, ali sam uključen i u pravljenje nove 3D igre i kratkog filma za ovogodišnje takmičenje Imagine Cup 2009.”

Inače, učenik Momčilo Stojković je bio jedan od naših predstavnika na prošlogodišnjem takmičenju Imagine Cup 2008, koje organizuje Microsoft. U konkurenciji od preko 1000 timova iz celog sveta, jedini srpski predstavnici su se  plasirali u drugu rundu takmičenja i našli se među prvih 100 timova.

Leave a Reply