Događaji · IT

mt:s i B-link 02

Danas je počeo Beogradski festival novih komunikacija B-link 02 u galeriji O3one i trajaće do 5. oktobra. Festival se bavi istraživanjem fenomena novih tehnologija, promoviše njihov sociološki uticaj i društveni značaj u Eri Ubrzanog Tempa i novih tehnoloških pomagala. Festival prikazuje i podržava kreativne i inovativne tendencije u web okruženju, prvenstveno u oblasti eksperimentalnog umetničkog stvaralaštva, web uticaju na svakodnevni život i promene koje donose. B-link festival, po prvi put, organizovan je 2006. godine, kada je bio revijalnog karaktera, dok je 2007. godine upotpunjen takmičarskim delom i raznovrsnijim programom.

Tema ovogodišnjeg festivala je “Virtual Me”, stoga će dosta prostora biti posvećeno identitetu na Internetu, kao i social networking-u, razvoju marketinga u novomedijskom okruženju, poslovanju na mreži, integraciji novih tehnologija u kulturne i edukativne sisteme, dizajna i poslovanja na mreži. Umetnost i biznis, ovde, više nego na jednom polju, funkcionišu zajedno.

Kao prvi festival ovog tipa B-link je ponudio beogradskoj publici bogat izbor programa sa osnovnom temom Internet i nove komunikacije. mt:s zajedno sa portalom Mondozoom, poslednji dan festivala, u nedelju 5. oktobra, od 18h će predočiti sve mogućnosti ovog sajta koji predstavlja jednu novu Internet zajednicu ljubitelja fotografija slikanih mobilnim telefonom. Tada će posetioci moći i da učestvuju u jednom zabavnom takmičenju, brzom kucanju SMS poruka. Najbržeg takmičara očekuje i lepa nagrada.

Više informacija na: www.b-link.org.

Leave a Reply