IT · Telekomunikacije

Muzička audicija uz pomoć Cisco TelePresence rešenja

Uz pomoć visokokvalitetne audio tehnologije i videa visoke rezolucije koje obezbeđuju kompanije Cisco i BT održana je prva međunarodna audicija za nove članove orkestra Southbank Sinfonia

Najpoznatiji orkestar mladih profesionalaca i vodeća muzička akademija u Velikoj Britaniji, Southbank Sinfonia (SbS), u sklopu audicije za izbor novih članova po prvi put su koristili Cisco® TelePresence rešenje koje je omogućilo kandidatima iz svih delova sveta takmičenje za mesto u orkestru, kao da se nalaze “uživo” na audiciji.

U TelePresence prostorijama koje su zajednički opremile kompanije Cisco i British Telecom (BT), putem Interneta se odvijala prva audicija za najtalentovanije mlade umetnike iz Glazgova, Madrida, Njujorka i Ouklenda. Kandidati su uštedeli na putnim troškovima, a Southbank Sinfonia je potvrdila da pre svega želi da predstavlja vrednosti za koje se zalažu njeni mladi članovi, kao što je smanjenje emisije ugljen-dioksida, otvorenost za sve i ravnopravnost. Cisco® TelePresence tehnologija omogućila je da se geografske i ekonomske granice za učesnike na audiciji pomere i tako se njihov broj proširi, a kvalitet osigura. Audicije za orkestar u kojem ima mesta za 32 umetnika održane su tokom jedne nedelje, a komisija je poslušala i intervjuisala više od 140 kandidata.

Održavanje audicija posredstvom Cisco® TelePresence rešenja omogućava kandidatima iz najudaljenijih krajeva sveta da se takmiče za mesto u orkestru. Komisija je za potrebe ove audicije radila u centrali kompanije BT u centralnom Londonu, dok su mladi umetnici iz Škotske, Španije, SAD-a i Novog Zelanda audiciji pristupili iz njima najbližih Cisco® TelePresence prostorija. Saradnici kompanije Cisco na ovom projektu, British Telecom, oduševljeni su efikasnošću, uštedi i praktično neograničenim mogućnostima koje nudi rešenje koje zamenjuje sastanke uživo video replikama putem Interneta.

Leave a Reply