Događaji · IT

Na nacionalnom štandu na CeBIT-u 2009 nastupa 9 domaćih kompanija

Kompanije koje učestvuju kao koizlagači na nacionalnom štandu Srbije na sajmu CeBIT su: PSTech, E-Smart Systems, Belit, Code System, Accordia Group, M&I Systems, BioIRC, Srpski softverski klaster i Seavus.

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza – SIEPA, uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo, nemačke organizacije za tehničku saradnju GTZ i USAID-ovog projekta za povećanje konkurentnosti, i ove godine organizuje nastup domaćih IKT kompanija u okviru nacionalnog štanda na najvećem ICT sajmu na svetu, “CeBIT 2009.”, a koji se održava u Hanoveru od 03. do 08. marta 2009.

Andrija Bednarik, savetnik za IKT u SIEPA odgovorio je na nekoliko pitanja o nastupu domaćih IKT kompanija na sajmu “CeBIT 2009.”

Koje IT kompanije iz Srbije nastupaju na “CeBIT 2009”?

Andrija Bednarik: Kompanije koje učestvuju kao koizlagači na nacionalnom štandu Srbije na sajmu CeBIT su: PSTech, E-Smart Systems, Belit, Code System, Accordia Group, M&I Systems, BioIRC, Srpski softverski klaster i Seavus.

Čime SIEPA, podržava njihov odlazak?

Andrija Bednarik: Ovo je šesti put da SIEPA organizuje nastup domaćih kompanija na nacionalnom štandu u okviru sajma CeBIT u Hanoveru. Iznajmljivanje sajamskog prostora i izgradnja, prevoz i instalacija kompletnog štanda je finansirana od strane SIEPA-e i Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo. SIEPA će dodatno promovisati nacionalni štand i sve kompanije izlagaće na njemu preko bilborda na samom sajmu, banera na zvaničnom sajtu CeBIT-a i preko flajera koji će biti deljeni tokom samog sajma. SIEPA je za ovu priliku dizajnirala i realizovala katalog koizlagača u kojem se nalaze detalji o svim kompanijama izlagačima. U okviru priprema za nastup na sajam u prostorijama SIEPA-e su organizovane prezentacije i predavanja od strane 2 ICT eksperta za nemačko tržište o najboljim rešenjima za promociju, pripremi nastupa na sajmu, kao i o načinu komunikacije sa potencijalnim partnerima sa ovog tržista. Ovi konsultanti su angažovani i na organizaciji B2B i B2C sastanaka na samom sajmu i kao posrednici u pregovorima sa zainteresovanim kompanijama.

Kako je koncipiran naš štand?

Andrija Bednarik: SIEPA je zakupila prostor od 121 kvadratnih metara u hali 5 na sajmu CeBIT. U okviru nacionalnog štanda domaće ICT kompanije imaju mogućnost da koriste celokupnu infrastrukturu štanda, da kroz organizovane individualne prezentacije i predavanja predstave svoje proizvode i usluge, da na štandu organizuju sastanke sa već postojećim i potencijalnim partnerima i klijentima, koriste usluge keteringa i ostalu logistiku.

Šta su očekivani efekti?

Andrija Bednarik: Ciljevi organizacije nacionalnog štanda na sajmu CeBIT su promocija domaćeg ICT sektora, kvalitetno predstavljanje 9 domaćih kompanija koizlagača i njihovih proizvoda i usluga i predstavljanje Republike Srbije kao izuzetno atraktivne investicione lokacije.

One thought on “Na nacionalnom štandu na CeBIT-u 2009 nastupa 9 domaćih kompanija

  1. srdjan

    Nadam se da ce posetioci otici sa SIEPA standa sa mobilnom promo aplikacijom isporucenom preko bluetooth-a, iako nije spomenuto u gornjem tekstu.

    Going Green :) flajeri su out i zagadjuju :)

Leave a Reply