IT

Na Računarskom fakultetu seminar za srednjoškolce

U prostorijama Računarskog fakulteta (Knez Mihailova 6/VI) sutra u 10 časova biće otvoren seminar za srednjoškolce „RAF Itdays”. Besplatan seminar za tridesetak srednjoškolaca iz Srbije organizuju Kancelarija za mlade grada Beograda i Računarski fakultet Univerziteta Union. Seminar traje četiri dana. Učesnicima će u ponedeljak u 17 časova biti uručena uverenja.

Savremene informacione tehnologije biće sagledane iz više uglova. Jedan deo IT-ja predstaviće vodeće svetske kompanije (Microsoft Srbija, Google, IBM, Oracle, Adobe, Asseco), dok će se u predstavljanju drugog pogleda na nove tehnologije uključiti državne institucije i civilni sektor društva (Privredna komora Beograda, Ambasada Izraela, Infostud, AIESEC i mediji). Predavanja će se kretati od predstavljanja istorije mikroračunarstva u Srbiji Voje Antonića, do uvida u „vindouz 8”, novi Majkrosoftov operativni program. Ove godine, za polaznike seminara organizovane su i tri zanimljive radionice na kojima će im približiti veb programiranje, računarske mreže, ali i hakerisanje.

Ciljevi seminara su edukacija, promovisanje obrazovanja i stručno usavršavanje mladih ljudi, kao i prepoznavanje intelektualnih potencijala učesnika seminara. Pored predavanja za učesnike seminara, organizovano je i više okruglih stolova koji će se baviti razvojem i unapređenjem informatičkog društva u Srbiji.

Leave a Reply