E-servisi · IT

Nabavka računarske opreme za gimnaziju u Vrbasu

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Zoran Lončar posetio je juče gimnaziju “Žarko Zrenjanin” u Vrbasu povodom 199 godina postojanja te škole i tom prilikom uručio dva miliona dinara za nabavku računarske opreme za informatički kabinet.
Lončar je istakao da je ova škola jedna od najboljih i najstarijih u Srbiji i da zato zaslužuje posebnu pažnju Ministarstva prosvete, posebno zbog duge i dobre prosvetne tradicije.

On je najavio da će u budžetu za 2009. godinu biti obezbeđena posebna sredstva za obeležavanje dva veka gimnazije u Vrbasu i da će ovo ministarstvo učestvovati u pripremi obeležavanja ovog jubileja.

Kako bismo ovaj svečani događaj dočekali spremni, već ove godine gimnaziju “Žarko Zrenjanin” uvrstićemo u red prioriteta za opremanje prostorija novim klupama i tablama, naveo je ministar prosvete i dodao da je u toku veliki tender za nabavku ovih sredstava.

Prosveta u Srbiji, kako je naglasio, ima evropsku budućnost, kao i sama država, pri čemu je obrazovanje od suštinskog značaja za razvoj zemlje.

Prema njegovim rečima, reforme celokupnog obrazovnog sistema zasnovane su na dugoj i dobroj tradiciji i na uspešnim komparativnim iskustvima razvijenih evropskih zemalja.

Lončar je najavio da će reforme školstva biti nastavljene narednih godina, pri čemu do 2010. godine obrazovanje u Srbiji mora biti uvedeno u jedinstveni evropski obrazovni prostor.

One thought on “Nabavka računarske opreme za gimnaziju u Vrbasu

Leave a Reply