IT

Nacionalno finale takmičenja u preduzetništvu

Pozivaju se zainteresovani da isprate Nacionalno finale takmičenja srednjoškolaca u preduzetništvu „Poslovni izazov” koje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz saradnju i finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta RS, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru programa „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva u Srbiji“ kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC), kompanije Air Belgrade i Visoke škole strukovnih studija za IT. Takmičenje je deo Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća 2012.

U okviru nacionalnog finala „Poslovni izazov“ takmičiće se učenici 43 srednje škole u Srbiji koji su se plasirali u finale na jednom od regionalnih takmičenja organizovanih u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Požegi. Prvog dana takmičenja, finalistima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis volontera, učenički timovi osmišljavaju rešenje problema i kreiraju biznis plan i prezentaciju koju drugog dana predstavljaju članovima žirija i publici.

Program takmičenja:
sreda, 26. septembar
14.00 – 14.45 Zvanično otvaranje takmičenja i objavljivanje „izazova“
14.45 – 19.00 Rad učeničkih timova
četvrtak, 27. septembar
9.00 – 11.30 Rad učeničkih timova
12.00 – 13.30 Prezentacije biznis planova učeničkih timova
13.30 – 15.00 Koktel za učesnike, goste i predstavnike medija
15.00 – 15.30 Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Projekat „Poslovni izazov“ pokrenut je sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh. Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji koja već 7 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva u školama širom Srbije i jedna je od 123 nacionalne organizacije u okviru globalne mreže Junior Achievement Worldwide koja postoji od 1919. godine.

Leave a Reply