IT

Nadogradnja Firefox browsera ne sadrži sigurnosne zakrpe

Firefox 3.5.7, najnovija verzija poznatog Mozillinog web browsera, izdata je prošle nedelje i u njoj su ispravljena tri propusta od kojih se nijedan ne odnosi na sigurnosne probleme.

Najvažniji od navedena tri propusta odnosio se na problem sa “rušenjem” browsera. Problem se pojavljivao samo pod određenim okolnostima koje su dovodile do smanjenja dostupne memorije, a poznato je da je do problema dolazilo i na nekoliko popularnih web lokacija uključujući Facebook, MySpace, Google i Live Mail.

Preostala dva propusta odnose se na način korisničkog prikaza opcija ažuriranja brosera, te na način rukovanja proxy serverima koji podržavaju NTLM autorizaciju. Prethodna verzija Firefoxa, objavljena sredinom decembra, donela je sedam sigurnosnih zakrpa uz mnoštvo zakrpa koje su poboljšavale stabilnost samog browsera.

Ali u Firefoxu je još uvek ostalo nekoliko poznatih propusta među kojima se nalaze sporo prikazivanje spremljenih stranica iz sigurnosne kopije i problemi vezani uz štampanje pod operativnim sistemima Windows i Mac OS X.

Leave a Reply