IT

NAGRADA „KORAK U BUDUĆNOST“ za ICM Electronics

Žiri 53. Međunarodnog Sajma tehnike i tehničkih dostignuća doneo je odluku da ICM Electronics iz Novog Sada bude dobitnik nagrade „Korak u budućnost“ u oblasti INTEGRA – FLEKSIBILNA AUTOMATIZACIJA . Prema tumačenju žirija Kompanija ICM Electronics dobitnik je ove prestižne nagrade za vrhunska tehničko tehnološka dostignuća za realizaciju Robotske ćeliju za adaptivno zavarivanje.

– Drago nam je da smo dobili nagradu „Korak u budućnost“, koja potvrđuje da smo na pravom putu u ostvarenju naše vizije da pomognemo industriji Srbije da proizvodnju podigne na najviši tehnološki nivo. Sve više je komanija koje automatizaciju i robotizaciju svoje industrije shvataju kao nužnost da bi ostali lideri, kao i da bi svoje delatnosti pripremili za izlazak na evropsko tržište, izjavio je povodom nagrade Dragan Mićić, direktora kompanije ICM.

Pored ICM-a, nagradu su dobile kompanije: RÖDERS GmbH Germany, Bosch Rexroth AG Germany, Alatnica Barović d.o.o. Obrenovac i Heboe Maschinenfabrik GmbH Germany.

O pobedniku nagrade, odlučivao je šestočlani žiri, sastavljen od uglednih stručnjaka, profesora, na čelu sa prof. dr Miroslavom Pilipovićem, sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pored ICM Electronics, za nagradu 53. Međunarodnog Sajma tehnike i tehničkih dostignuća prijavilo se 38 firmi za ocenjivanje više od 60 proizvoda izuzetnog kvaliteta. Donošenje konačne odluke rukovođeno je prvenstveno kvalitetom i performansama proizvoda, ali i pravilima za rad žirija po propozicijama Beogradskog Sajma.

Kompanija ICM Electronics, domaći je lider u oblasti robotizacije i automatizacije proizvodnih procesa. Nedavno je, u sremskom selu Platičevo, otvorila prvu fabriku za proizvodnju robotskih ćelija, a dobitnik je tri značajne nagrade: „Aurea za investiciju godine”, nagrade Privredne komore Srbije za doprinos razvoju i unapređenju privrede Srbije i godišnje nagrade Privredne komore Vojvodine.

Leave a Reply