Događaji · IT

Nagrada IT Globus 2008 časopisa Mikro-PC World

Časopis Mikro-PC World po šesti put ove godine dodeliće tradicionalne nagrade za najbolje proizvode u oblasti informatičko-telekomunikacionih tehnologija u Srbiji. Pobednike u više kategorija i Zlatni Globus za najveći IT doprinos u 2008. godini proglašavaju urednici časopisa Mikro-PC World.

Nagrade za najboljeg IT novinara i najveći IT promašaj u protekloj godini dodeljuju vodeći novinari koji prate informatiku i tehnologiju u Srbiji. Na ovogodišnjem IT Globusu biće po prvi put dodeljena nagrada za najbolji IT proizvod koju svojim glasovima proglašavaju posetioci lokacije časopisa Mikro-PC World, u saradnji sa portalom B92. Zvanično proglašenje i svečana dodela nagrada održaće se 2. decembra 2008. godine u hotelu Hyatt u Beogradu.

Probudimo IT Srbiju

Časopis Mikro-PC World je u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije i ove godine organizovo veliku donatorsku akciju pod nazivom Probudimo IT Srbiju. Cilj akcije je da skrene pažnja na lošu opremljenost škola računarskom opremom i upozori na nizak stepen korišćenja Interneta u našim obrazovnim institucijama.

U akciji Probudimo IT Srbiju učestvovale su kompanije: Saga, BS Procesor, Direct Link, Bitsyu.net, Division i Mikro knjiga. Donacija će biti uručena osnovnim školama u Srbiji koje još uvek nemaju elementarne uslove za sticanje informatičkog obrazovanja, kao i učenicima koji su osvajali visoka priznanja na IT takmičenjima, a nemaju odgovorajuće uslove za sticanje novih informatičkih znanja.

Leave a Reply