VirusBulletin-VB100
IT

Nagrada VB100 za proizvod Kaspersky Endpoint Security 10

Proizvod kompanije Kaspersky Lab uspešno je blokirao 100 odsto uzoraka virusa tokom profesionalnog komparativnog testa magazina Virus Bulletin

Kompanija Kaspersky Lab sa zadovoljstvom objavljuje da je njen proizvod Kaspersky Endpoint Security 10 za Windows dobio nagradu VB100 tokom komparativnog testa antivirusnih rešenja koji je organizovao čuveni magazin Virus Bulletin u aprilu. Proizvod je uspešno detektovao i blokirao 100 odsto najopštijih uzoraka virusa, a da pri tom nije napravio ni jednu jedinu grešku.

VirusBulletin-VB100

Nagrada VB100 biva dodeljivana samo rešenjima koja ispunjavaju bar osnovne sigurnosne standarde kreirane za antivirusna rešenja. Broj „100“ iz naziva nagrade potvrđuje da je proizvod bio 100 odsto efikasan prilikom detektovanja i blokiranja programa sa takozvane „divlje liste“ (WildList), ažurirane baze podataka trenutnih virusa, Trojanaca i drugih tipova malvera.

Testiranje Virus Bulletin rađeno je na računaru koji radi na operativnom sistemu Windows XP Professional SP3. Bez obzira na to što za test nije korišćen najnoviji operativni sistem kompanije Microsoft, predstavljeni su uslovi koji koji su se najčešće dešavali na privatnim i poslovnim kompjuterima širom sveta. Različiti nezavisni eksperti su zaključili da operativni sistem Windows XP drži 30-40 odsto tržišnog udela operativnih sistema. Statistika cloud servisa Kaspersky Security Network, koji koristi 60 miliona korisnika širom sveta, takođe potvrđuje taj podatak – krajem aprila 2013, više od 30 odsto registrovanih korisnika koristilo je računare koji rade na operativnom sistemu Windows XP – uglavnom na operativnom sistemu XP Professional.

Proizvod Kaspersky Endpoint Security 10 za Windows zauzeo je svoje mesto pored 39 konkurentnih sigurnosnih rešenja. Proizvod kompanije Kaspersky Lab uspešno je identifikovao sve uzorke malvera, i one Prema Zahtevu (kada korisnik manualno izabere grupu fajlova koju treba skenirati) i Prema Pristupu (kada sigurnosno rešenje treba da identifikuje i blokira malvere u grupi fajlova koji bivaju kopirani).

„Veoma smo ponosni što je magazin Virus Bulletin nagradio naš korporativni prozvod. Nagradom VB100, prepoznat je naš trud da razvijemo veoma efikasne antivirusne tehnologije.Nadamo se da će ova nagrada biti pouzdana referentna tačka za kompanije koje su trenutno u procesu odabira unapređenog zaštitnog rešenja za njihovu IT infrastrukturu,” rekao je Nikita Švesov, zamenik načelnika odeljenja za tehnologiju (Sektor istraživanja) u kompaniji Kaspersky Lab.

Ovo nije prvi put da je proizvod Kaspersky Endpoint Security dobio pohvale od eksperata magazina Virus Bulletin. U januaru 2012, proizvod Kaspersky Endpoint Security 8 za Windows takođe se besprekorno pokazao u sličnom testu drugog magazina. U septembru iste godine, proizvod Kaspersky Endpoint Security 8 i rešenje za kućne korisnike Kaspersky Internet Security 2013 uspešno su prošli testiranje magazina Virus Bulletin i bili su ocenjeni kao „stabilni“ – rešenja koja su pouzdana i efikasna.

Leave a Reply