IT

Nagrađen dizajn godišnjeg izveštaja Ericssona Nikole Tesle

Dizajn godišnjeg izveštaja Ericssona Nikole Tesle za 2007. godinu, potpisan od TRIDVAJEDAN tima, osvojio je Evropsku nagradu za dizajn pod nazivom ED Awards u kategoriji godišnjih izveštaja. Nagrada je uručena 17. maja na svečanoj ceremoniji u Cirihu

Dizajn izveštaja zasniva se na belim i pročišćenim površinama sa skrivenim, nevidljivim porukama, na čije pronalaženje ukazuju vidljivi i istaknuti brojevi. Poruke su skrivene upotrebom specifične tipografije i specijalnih boja vidljivih samo pod UV svetlom, pa je zato za njihovo čitanje u sami izveštaj integrisana džepna UV lampica.

Svetleće poruke i lampica potrebna za njihovo čitanje dodatno podsećaju na Nikolu Teslu kao prvu osobu i konstantnu inspiraciju kompanije. Celokupna štampa izvedena je bez ilustracija ili fotografija, isključivo tipografski.

ED Awards je panevropska institucija koja nagrađuje najbolja dostignuća na području grafičkog dizajna, ilustracije i multimedije. Deluje u saradnji sa 12 najuticajnijih evropskih magazina za vizualne komunikacije čiji su predstavnici ujedno okupljeni u žiriju nagrade.

Leave a Reply