IT

Nagrađeni učenici Matematičke gimnazije

Šestoro najboljih učenika Matematičke gimnazije u Beogradu dobili su vredne novčane nagrade Piraeus banke AD Beograd (pridruženi član Asocijacije medija) u ukupnom iznosu od 3.000 evra. Dobitnici nagradnog iznosa od po 500 evra su Marko Šušnjar, Luka Vukelić, Bogdana Jelić, Marijana Vujadinović, Nikola Sadovek i Nikola Aleksić.

Novčani fond za nagrađivanje najuspešnijih učenika obezbedila je Piraeus banka, kao deo tradicije donatorstva Matematičkoj gimnaziji. Na ceremoniji u svečanoj sali gimnazije, predsednik Izvršnog odbora Piraeus banke Neoklis Neokleus je dodelio nagradne čekove najuspešnijim učenicima i poručio im da ta sredstva iskoriste da razviju svoj puni potencijal i nastave da ostvaruju najbolje rezultate.

 

Redosled kandidata bio je određen prema kriterijumima opšteg uspeha i vladanja tokom školske godine, ostvarenim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i socijalno-ekonomskog statusa.

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović ukazao je da je ulaganje u obrazovanje najvrednija investicija. Piraeus Banka je podršku Matematičkoj gimnaziji iskazala i prilikom održavanja međunarodnog Matematičkog kupa čiji je bila pokrovitelj već drugu godinu za redom.

Leave a Reply