digitalna-skola
IT

Nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola „Digitalni čas“

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije raspisalo je danas nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola pod nazivom „Digitalni čas“, sa ciljem podsticanja upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavnom procesu.

Pravo učešća na konkursu imaju svi predmetni i razredni nastavnici osnovnih škola na teritoriji Srbije, koji sačine i konkursnoj komisiji predaju radove čija je sadržina upotreba informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava u oblastima prirodnih i društvenih nauka, informatike, računarstva i tehničkog obrazovanja.

digitalna-skola

Ukupan fond sredstava za realizaciju konkursa „Digitalni čas“ iznosi 4.000.000 dinara, a biće podeljena ukupno 51 novčana nagrada za nastavnike sa najboljim radovima.

Nagradni konkurs „Digitalni čas“ realizuje se u sklopu plana efektivne integracije informaciono-komunikacionih tehnologija u sistem obrazovanja u našoj zemlji, što je jedan od prioriteta Strategije razvoja informacionog društva, koju je usvojila Vlada Republike Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Leave a Reply