Telekom Srbija
IT

Najbolji studenti na praksi u kompaniji „Telekom Srbija“

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Alisa Marić i generalni direktor kompanije „Telekom Srbija“ a.d. Predrag Ćulibrk potpisali su danas sporazum o saradnji kojim se najboljim studentima, stipendistima Fonda za mlade talente, pruža prilika da steknu iskustvo kroz stručnu praksu u ovoj kompaniji, uz mogućnost kasnijeg zapošljavanja.

Marić, koja je i predsednik Fonda za mlade talente, izrazila je tom prilikom zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom između Fonda i najuspešnije domaće telekomunikacione kompanije, koja je 15 godina lider u oblasti fiksne i mobilne telefonije, interneta i multimedija.

Telekom Srbija

Telekom Srbija

Prema njenoj oceni, Fond za mlade talente zaslužuje svaku podršku s obzirom na to da je uspeh u školovanju jedini parametar za učešće u njegovim programima.

Ona je navela da je podrška kompanije „Telekom Srbija“ posebno značajna jer oblasti koje ona pokriva – fiksna i mobilna telefonija, telekomunikacije, internet i multimedija, predstavljaju oblasti budućnosti, koja će otvoriti nove horizonte stipendistima Fonda.

Ćulibrk je istakao da je ova kompanija lider na polju društveno odgovornog ponašanja i da će ona stipendistima Fonda pružiti mogućnost da svoja teoretska znanja unaprede kroz praksu, putem koje će upoznati moderne tehnologije i savremene poslovne procese.

Fond za mlade talente funkcioniše pod okriljem Ministarstva omladine i sporta i na godišnjem nivou stipendira i nagrađuje više od 2.400 učenika srednjih škola i studenata.

Taj fond je, od osnivanja u avgustu 2008. godine do danas, kroz 16 raspisanih i realizovanih konkursa, stipendirao i nagradio više od 10.800 studenata i učenika srednjih škola.

Fond za mlade talente nastoji da kroz saradnju sa značajnim institucijama i uspešnim kompanijama stipendistima omogući niz dodatnih pogodnosti koje im mogu pružiti značajnu podršku u daljem školovanju i stručnom usavršavanju.

Svečanosti su prisustvovali državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Goran Petković, prorektor za nauku Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Gordana Predić i član stručne komisije Fonda za mlade talente Jelica Protić.

Među prisutnima bili su i pomoćnik ministra za omladinu Snežana Klašnja i pomoćnik ministra za upravljanje projektima u Ministarstvu omladine i sporta Zagorka Petrović.

Leave a Reply