Događaji · IT

Narodna kancelarija, Microsoft i Mikro PC World u Kraljevu

Predstavnici Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije, beogradske kancelarije Microsofta i časopisa Mikro PC World, posetili su u ponedeljak 26. maja Kraljevo i uručili predstavnicima tamošnje gimnazije donaciju u računarskoj opremi, knjigama i časopisima.

Radi se o nastavku akcije koju su u 2007. godini pod nazivom ”Probudimo IT Srbiju” zajednički pokrenuli časopis Mikro PC World i Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije.

U toku posete učenicima matematičkog odeljenja Gimnazije, održano je predavanje na temu razvoja informacionih tehnologija i važnosti zaštite intelektualne svojine. Nakon predavanja prisutnima su podeljeni primerci časopisa Mikro PC World, a predstavnicima škole uručen deo opreme za informatički kabinet i knjige iz oblasti informatike za školsku biblioteku.
Učenici kraljevačke gimnazije su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz oblasti informatike, što je i bio razlog da predstavnici Microsofta održe predavanje koje će im značajno doprineti u njihovom daljem školovanju i usavršavanju.

Leave a Reply