IT

Nastavnici iz Srbije na Evropskom forumu “Partneri u učenju” u Moskvi

Srbija će se na Majkrosoftovom Evropskom forumu „Partner u učenju“, koje se ove godine održava u Moskvi od 22. do 24. marta, predstaviti sa dva nastavnička rada u kojima su primenjene savremene informacione tehnologije u nastavi.

Pred oko 300 učesnika iz 40 evropskih zemalja, naše nastavnice Snežana Marković i Nada Purtić, predstaviće radove „Od gena do eugenike“ i „Seoskim sokacima, gradskim bulevarima“ koji pokazuju primenu modernih tehnologija na časovima biologije i sveta oko nas.

Evropski Forum je deo Microsoft-ovog globalnog programa “Partneri u učenju” koji se fokusira na rad sa školama i nastavnicima, u cilju unapređenja obrazovnog sistema, pružajući motivaciju i pomoć da se informacione tehnologije bolje primenjuju u nastavi. Tokom trodnevnog foruma biće organizovan veliki broj radionica i predavanja, kao i izložba radova.

Naši predstavnici na Forumu u Moskvi su pobednici lokalnog takmičenja „Kreativna škola“ www.kreativnaskola.rs, najvećeg domaćeg konkursa namenjenog osnovnim i srednjim školama koji nagrađuje dobre primere primene inovacije u nastavi. Rad „Od gena do eugenike“ osmislio je nastavnički tim Šeste beogradske gimnazije, a tročlana ekipa osnovnih škola „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sada i „Đura Jakšić“ iz Oreškovice sa radom „Seoskim sokacima, gradskim bulevarima“ bila je najbolja u konkurenciji osnovnih škola.

Radove nastavnika možete pogledati ovde:

Leave a Reply