IT

Nauk nije bauk

U narednom ciklusu naučnih projekata Niš će učestvovati sa više od 1.000 istraživača i biti jedan od najvećih centara, izjavio Potpredsednik Vlade Republike Srbije za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Djelić prilikom otvaranja festivala nauke „Nauku nije bauk“ u Nišu.

logo2bmaskota-copyZnanje, nauka i tehnologija su u vrhu prioriteta i ove godine Srbija je obezbedila sredstva za 1.714 mladih istraživača, čiji će rad biti finansiran, istakao je Djelić. On je dodao da ulaganje u naučnu infrastrukturu iznosi tri miliona evra za nabavku opreme, a do kraja marta biće potpisana potrebna dokumenta za početak izgradnje naučno-tehnološkog parka investicije vredne približno 10 miliona evra.

Na niškom festivalu nauke učestvuje više od 400 mladih istraživača koji predstavljaju svoje oglede sa 40 različitih postavki, i goste iz Italije, Makedonije i Crne Gore.

Potpredsednik Vlade je danas u Nišu učestvovao u radu okruglog stola “Nikola Tesla – večita inspiracija”, koji se bavio inovacijama, inovativnom proizvodnjom i problemima s kojima se preduzeća susreću prilikom implementiranja novih proizvoda.

Leave a Reply