IT

Navodna provala u mrežu američkog T-Mobile-a

T-MobileHakerska grupa tvrdi da je provalila u mrežu i ukrala operativne podatke, bazu korisnika i zapise o finansijama američke ispostave kompanije T-Mobile.

U poruci poslanoj na jednu od sigurnosnih mailing lista napadači su izvestili javnost o provali i svoje tvrdnje potkrepili podacima za koje neki sumnjaju da su autentični. Objavljeni podaci navodno otkrivaju listu servera kompanije T-Mobile sa pripadajućim IP adresama i informacijama o operativnom sisistemu. U poruci stoji kako su napadači imali nameru da prodaju podatke konkurentskim firmama T-Mobile-a, ali im se niko nije javio.

Pretpostavljaju da je razlog ovome to što su ponude stigle do pogrešnih ljudi, a sada javnom objavom traže najvišu ponudu za ukradene podatke. U T-Mobile-u ističu da  je ovakav način prodaje ukradenih podataka malo verovatan jer privlači pažnju policije. Dodaju da  je istraga u toku i naglašavaju da je zaštita podataka njihovih korisnika glavni prioritet kompanije. T-Mobile je inače jedan od najvećih pružatelja usluga mobilne telefonije i Interneta u SAD-u.

Leave a Reply