Internet · IT

Neizvesno povezivanje Yahoo-a i News korporacije

Predsednik uprave News Corpa Robert Murdoch izjavio je da njegova kompanija “vrlo verojatno” neće biti uključena ni u kakve transakcije vezane za Yahoo, te da će Yahoo i Microsoft neće sklopiti nikakav ugovor

Upitan da li će po njegovom mišljenju Yahoo završiti u rukama Microsofta kazao je da “neće biti dogovora, te da postoje loši međusobni osećaji”. Microsoft je početkom godine za kupovinu Yahooa ponudio 47,5 milijardi dolara, ali je u maju je povukao ponudu, frustriran raspravama i otezanjem pregovora.

“Za šest meseci Microsoft će odustati”, kazao je Murdoch na godišnjem sastanku Allen & Co. News Corp. navodno je bio posmatrač nedavnih pregovora vezanih za Yahoo. Nedugo nakon što je Microsoft dao ponudu za preuzimanje Yahoo, News Corp je održao pregovore o kombinovanju svoje popularne internet mreže za druženje MySpace sa Yahoom, a odvojeno je razgovarao sa Microsoftom o mogućem preuzimanju pretraživača.

Murdoch je kazao da će jedan od najvećih ulagača u Yahoo, Capital Research, čiji je portfolio menadžer Gordon Crawford javno protestvovao Yahoou zbog nesklapanja ugovora sa Microsoftom, rado pristao na ponudu od 33 dolara po deonici za popularni pretraživač. “Ljut je što nije dobio 33 dolara po deonici”, Murdoch je kazao za Crawforda.

Leave a Reply