IT

Neslana šala na Kruzov račun

Poslednjih nekoliko dana, imali smo priliku da vidimo reakciju u medijima na “šalu” koja se može videti skoro u svakom Inbox-u danas. Naime mediji su demantovali vest da je poznati Holivudski glumac Tom Kruz mrtav (The Sun, SkyNews, Courier).

Prema “šali” koja je sprovedena kao udarna e-vest, poznati glumac, muž Kejti Holms, pao je sa litice Kauri, visine 20 metara, na Novom Zelandu, dok je snimao novi film. Kruzov menadžer Jeff Raymond je brže bolje demantovao ove vesti i obavestio obožavaoce Toma Kruza da će još dugo imati prilike da gledaju njegove nove filmove.

Slična “šala” je sprovedena 2006. godine, kada je objavljeno da je Tom Hanks navodno pao sa ivice. Pitamo se samo čemu to? Osim pretrpavanja Inbox-ova i Internet saobraćaja, veoma je ružno koristiti takve neistinite izjave. Danas, na web sajtu www.fakeawish.com možete uneti ime bilo koga (poznate ili nepoznate osobe) i automatski generisati lažnu vest o njima.

Link koji vodi do takve vesti dalje možete slati prijateljima a da oni ni ne posumnjaju u istinitost. Tako da se ipak treba zapitati, ko je zaista odgovoran za ovakve vrste ne slanih “šala”.

Leave a Reply