IT

Niže cene rominga poskupeće cene ostalih mobilnih usluga

Sniženje cena rominga u regionu bi moglo da dovede do povećanja cena u nacionalnom saobraćaju, kao što se dogodilo u zemljama EU, ocenili su u ponedeljak u Vip mobile-u.

“Roming usluga nije nešto što koriste svi građani Srbije i regiona, zato bi trebalo uložiti zajednički trud da se ta oblast uredi tako da se ne ponovi praksa većine zemalja EU gde je smanjenje cena rominga pratilo povećanje cena u nacionalnom saobraćaju”, rekli su agenciji Beta u Vip mobile-u.

vip

Srbija, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina potpisale su 29. septembra sporazum o snižavanju cena rominga, na osnovu kojeg bi za tri godine te cene trebalo da budu na nivou koji važi u zemljama EU, a očekuje se da će sporazum potpisati i Albanija i Turska.

Dogovoreno je i da se ponovo pokrene inicijativa da i za gradjane regiona prilikom boravka u EU važe cene rominga kao i za stanovnike zemalja članica.

U Vip mobile-u su istakli su da je neohodan konsenzus o poslovnom modelu na osnovu kojeg će biti utvrđeni uslovi i dinamika smanjenja cena rominga u regionu, kao i procena efekta novih mera na ukupno tržište telekomunikacija u regionu.

Leave a Reply