IT

Nokia N-Gage od sada on-line sa novim igrama i uređajima

Današnji dan označava globalno lansiranje Nokia N-Gage usluge mobilnih igara, sa više igara, dodatnim kompatibilnim uređajima i proširenom on-line ponudom. Milioni vlasnika Nokia uređaja od sada mogu naći, isprobati i kupiti visokokvalitetne igre napravljene za mobilne uređaje direktno sa svog mobilnog uređaja.

Igrači se takođe mogu povezati kroz N-Gage Arena zajednicu. Tamo mogu sresti prijatelje, pronaći druge igrače za multiplayer igranje, diskutovati o temama na forumu i preko live chata te učestvovati na turnirima i posebnim događanjima.

“N-Gage nudi ljudima širom sveta jednostavno iskustvo probe i kupovine igara koje su zanimljive, pristupačne i imaju široku privlačnost,” rekao je Jaakko Kaidesoja, potpredsednik odeljenja za igre, Nokia. “Vrlo smo uzbuđeni što će uz N-Gage to iskustvo doći direktno u ruke naših korisnika jer ćemo sa njima uobličiti budućnost mobilnog igranja”.

N-Gage platforma nudi ekskluzivne naslove koji su među najambicioznijim i grafički najbogatijim mobilnim igrama ikada napravljenim. Od strategije i sporta do arkada i akcije, igre svih žanrova se razvijaju za N-Gage kod vodećih izdavača igara. Prvi niz igara uključuje: Brain Challenge i Asphalt 3: Street Rules od izdavača Gameloft; World Series of Poker ™ Pro Challenge od izdavača Glu Mobile; i Hooked On: Creatures of the Deep te System Rush: Evolution od Nokia Publishing.

Nakon ovih igara ubrzo će slediti EA SPORTS™ FIFA 08, Tetris® i The Sims™ 2 Pets od EA Mobile; Block Breaker Deluxe i Dogz od Gameloft; i Snakes Subsonic, Space Impact: Kappa Base i Mile High Pinball od Nokia Publishing. Od danas igrači mogu da pristupe rasponu visoko kvalitetnih igara od kojih su mnoge ekskluziva za N-Gage platformu. N-Gage igre uključuju ekskluzivne mogućnosti za online zajednicu koje će postaviti standard u industriji i, u mnogim slučajevima, grafičko iskustvo nikad do sada viđeno na mobilnim uređajima.

Uz N-Gage aplikaciju na svom uređaju, korisnici mogu da kreiraju spisak prijatelja, da šalju i primaju privatne poruke i učestvuju u chatu putem instant poruka. N-Gage bodovi se prikupljaju za igranje igara ili učestvovanje u aktivnostima zajednice. Nadalje, doživljaj se može iskusiti i putem N-Gage web portala na PC-u. Tamo igrači mogu jednostavno da komuniciraju sa N-Gage zajednicom ili da kupe nove igre i preuzmu ih na uređaje koji podržavaju N-Gage.

Uređaji koji danas podržavaju N-Gage aplikaciju su Nokia N81, Nokia N81 8GB, Nokia N82, Nokia N95, i Nokia N95 8GB.

Pre nego što je N-Gage usluga postala dostupna on-line, Nokia je zatražila povratne informacije od obožavatelja putem N-Gage First Access programa. U osam nedelja, u N-Gage First Accessu je učestvovalo na desetine hiljada učesnika koji su se prijavili za uslugu iz preko 100 zemalja.

“Korisnicima Nokije N81 ponudili smo šansu da uz N-Gage First Access prvi probaju N-Gage i zatražili njihovu ocenu kako bi nam pomogli da dalje unapredimo doživljaj”, nastavio je Kaidesoja. “Zadovoljni smo što je toliko ljudi odvojilo vreme i testiralo uslugu te podelilo svoje komentare. Zahvaljujući njima, sada smo spremni da ponudimo obogaćeni doživljaj široj publici. Zajedno sa N-Gage zajednicom nastavićemo da razvijamo N-Gage doživljaj tako što ćemo dodavati nove igre i mogućnosti  koje će koristiti prednosti brzo razvijajuće mobilne tehnologije”.

Kako biste preuzeli N-Gage aplikaciju na mobilni uređaj ili PC posetite http://www.n-gage.com

Leave a Reply