IT

Notebook računari i IT predavanje za mlade matematičare

Telekom Srbija uručio je danas 16 notebook računara najboljim matematičarima Srbije, sa ciljem da im i na ovaj način omogući što bolje uslove za dalji razvoj svojih talenata. Pored dodele notebook računara, inženjeri Telekoma Srbija održali su matematičarima uvodno predavanje iz oblasti primene informaciono-komunikacionih tehnologija u telekomunikacijama u Telekomu Srbija.

Kao što smo i obećali, nastavićemo i u 2010. godini da ulažemo u mlade talente, jer čvrsto verujemo da se budućnost jedne zemlje meri talentom i znanjem koje poseduje. Predavanjem smo želeli da im približimo načine funkcionisanja najvećeg IT sistema u zemlji i pokažemo da za njih, u domaćim kompanijama poput naše, itakako ima prostora za kvalitetan rad i dalje usavršavanje,” izjavila je Milica Amidžić, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija, prilikom dodele notebook računara mladim matematičarima.

Podsećamo, u decembru 2009. godine kompanija Telekom Srbija ugostila je 21 osvajača medalje iz oblasti matematike, astronomije, informatike, fizike i astrofizike iz cele Srbije i nagradila ih 3G net modemima za mobilni Internet. Još 2008. godine, Telekom Srbija poklonio je 5 notebook računara matematičarima, kao čestitku za prve zapažene rezultate na internacionalnim takmičenjima. Poslednji u nizu uspeha je osvajanje tri medalje na takmičenju u Rumuniji, koje je održano od 24. februara do 1. marta.

Jedno od strateških opredeljenja Telekoma Srbija je pružanje podrške mladima u sticanju visokog obrazovanja kako na domaćim tako i na stranim univerzitetima.

Leave a Reply