IT

Nova Fujitsu rešenja za efektnu konsolidaciju

Kompanija Fujitsu danas predstavlja proširen portfolio upravljačkih rešenja za automatizovanje i uprošćavanje upravljanja kompleksnom IT infrastrukturom data-centara, u čijem su fokusu monitoring sistema i podrška pri implementaciji.

ManageNow“ („UpravljajSada“) portfolio je sastavni deo Fujitsuovog koncepta „Dinamičkih infrastruktura“, koji poboljšava performanse i efikasnost, pojednostavljuje operativne aktivnosti u data centru i potpuno podržava rešenja različitih dobavljača i heterogena IT okruženja.

Ova rešenja postaju operativna u roku od samo nedelju dana, čime se troškovi njihove implementacije smanjuju za do 65 posto u poređenju sa klasičnim metodima implementacije. Zahvaljujući visokom nivou automatizacije i konsolidovanom upravljanju IT infrastrukturom, „ManageNow“ smanjuje operativne troškove do 40 posto, povećanjem dostupnosti i produktivnosti data centara, standardizacijom procesa servisa.

Rešenja „ManageNow“ mogu fleksibilno da se prošire u skladu sa poslovnim potrebama, što organizacijama pruža potpun uvid u svoju IT infrastrukturu. Zahvaljujući neprekidnom monitoringu sistema problemi se identifikuju automatski, a zatim klasifikuju prema prioritetu na osnovu efekata koje potencijalno mogu da izazovu, što omogućava da se implementira i automatsko ispravljanje grešaka na osnovu pravila. Jasna i koncizna grafička vizuelizacija sistema pomaže da se dodatno smanji složenost upravljanja IT infrastrukturama, što omogućava da organizacije brže odgovaraju na promene u okruženju.

Portfolio modularnih rešenja u okviru „ManageNow“ nudi jednostavnu, automatizovanu implementaciju i efikasno upravljanje prema specifičnostima konkretnog klijenta uz pomoć „Enterprise IT Management“ (EITM) modula. „ManageNow“ podržava heterogena okruženja i garantuje laku integraciju sa najvažnijim rešenjima za upravljanje IT-jem na tržištu.

Nakon uspešnog pilot-projekta u Nemačkoj, Fujitsu sada plasira „ManageNow“ i na druga tržišta u okviru CEMEA&I regiona. Poznati modni brend, „s.Oliver“, na primer, već koristi „ManageNow“ za unificirano upravljanje svojom globalnom IT infrastrukturom koja se sastoji od nekoliko stotina servera i 2.800 korisnika. Ovaj lider u domenu trgovine artiklima visoke mode izabrao je Fujitsu-ovo rešenje da smanji kompleksnost svog „IT-upravljanja“ i pojednostavi zadatke u koje spadaju i upravljanje IT inventarom, distribucija softvera, daljinsko upravljanje i dokumentovanje. Rešenje „ManageNow“ je takođe doprinelo da se smanji vreme koje je osoblju ove kompanije potrebno za monitoring IT sistema i izveštavanje, i ubrzalo uvođenje naprednog sistema kvaliteta.

„ManageNow“ se zasniva na zvanično sertifikovanim proizvodima.

Leave a Reply