Internet · IT

Nova generacija botnet spam filtriranja

Britanska kompanija za IT sigurnost i kontrolu, Sophos, je objavila da će Email Security and Control ponuda od sada uključivati Sender Genotype, narednu tehnološku generaciju filtriranja, kreiranu da eliminiše botnet spam na nivou IP konekcije.

Za razliku od tradicionalnog filtriranja, koje se oslanja na prethodno znanje o pošiljaocu, Sender Genotype efikasno identifikuje sumnjivo ponašanje sa različitih IP adresa, koje još uvek nisu dostigle reputaciju i automatski se blokiraju kako se ne bi povezale sa mail sistemom Sophos korisnika.

Na osnovu podataka dobijenih tokom 2008. godine, SophosLabs™ procenjuje da se preko botnet mreže širi skoro 90% ukupnog spama na globalnom nivou. Ovaj problem je podržan činjenicom da se spam bot-ovi pojavljuju online svega nekoliko minuta kako bi prosledili spam poruke na različite email adrese, često koristeći dinamički dodeljene IP adrese i nizak protok saobraćaja kako bi lakše zaobišli tradicionalne filtere reputacije.

Sophos Sender Genotype prevazilazi ovo nasleđivanje slabosti monitoringom konekcija i odbijanjem onih koji se ispostave da su botnet konekcija. Čak i ako je novi ili nepoznati IP pošiljalac (novo kreirani bot) koji nikada pre nije slao poruke može biti blokiran korišćenjem Sophos-ove najnovije tehnologije.

Sender Genotype je besplatan. Korisnici Sophos Email uređaja i PureMessage for UNIX rešenja, će ovu novu tehnologiju dobiti kroz upgrade softvera.

U prilog razvoju Sender Genotype tehnologije, Sophos je dodao Sophos eXtensible Lists (SXL) portfoliju svojih Email Security and Control rešenja.  SXL je online look-up sistem koji dramatično ubrzava distribuciju anti-spam inteligencije, pomerajući tradicionalno zakazane update-e u real-time sistem koji omogućava brži odgovor na nove spam kampanje.

Leave a Reply