IT

Nova HP-ova akvizicija

Kompanija Hewlett-Packard potpisala je ugovor o kupovini kompanije NUR Macroprinters Ltd koja je vodeći proizvođač inkjet štampača sa UV i solventnim mastilima koji se koriste u digitalnim štamparijama, za štampu natpisa i bilborda,foto-studijima i marketinškim agencijama. Ovo preuzimanje proširuje HP-ovu ponudu digitalnih štamparskih mašina i štampača velikog formata, i nastavlja HP Print 2.0 strategiju za digitalizaciju analogne štampe.

Kupovina NUR-a još je jedan korak u HP-ovoj strategiji vezanoj za segment grafike, kojom proširuje portfolio digitalnih štamparskih mašina i štampača velikog formata. U septembru 2007. godine HP je najavio kupovinu kompanije MacDermid ColorSpan Inc, proizvođača digitalnih štampača velikog formata i ključnog snabdevača firmi koje pružaju usluge štampe velikog formata, kao i drugih malih i srednjih preduzeća koja se bave izradom natpisa i sito-štampom.

HP će NUR kupiti u celosti za 117,5 miliona dolara. Od toga, 14,5 miliona će se kao depozit nalaziti na posebnom računu do okončanja akvizicije.

Leave a Reply