IT

Nova HP rešenja za komunikaciju korisnika autoputa A7 u Grčkoj

Objedinjeno rešenje za žično i bežično povezivanje korisnicima autoputa obezbeđuje brzu i ekonomičnu multimedijsku komunikaciju

HP objavljuje da je kompanija Moreas S.A. omogućila brzu komunikaciju duž novog grčkog autoputa A7 primenom HP-ovog mrežnog rešenja za objedinjeno žično i bežično povezivanje.

Kompanija Moreas S.A. je odgovorna za projektovanje, izgradnju, finansiranje, funkcionisanje i održavanje novog autoputa A7 koji povezuje Korint i Kalamatu. Kao brza i bezbedna veza između Atine i Peloponeza, 205 kilometara dugačak autoput ima 24 izlaza, 5 tunela, 6 mostova sa naplatom, non-stop upravljanje saobraćajem i 4 para servisnih stanica.

Moreas je tražio komunikaciono rešenje spremno za buduće izazove, a želeo je i da korisnicima duž autoputa obezbedi bežični pristup internetu. HP je isporučio kompletno, objedinjeno rešenje koje nije samo inteligentno i robustno, već i jednostavno i ekonomično. Mrežu prati i izuzetna podrška uz doživotnu garanciju na većinu proizvoda.

Nova HP-ova mreža omogućava žičnu i bežičnu komunikaciju brzinom od 10 GB. Pored internet pristupa, mreža podržava video i VoIP, a zasnovana je na otvorenim standardima radi lakog ostvarivanja interoperabilnosti. HP Technology Services će naredne 3 godine pružati podršku i usluge održavanje mreže.

U središtu mreže se nalaze modularni HP 7506 svičevi snažnih performansi koji pružaju visoku dostupnost i nisku latentnost, što je potrebno za bezbednu i ekomomičnu žičnu komunikaciju. Na pristupnom nivou, HP 5800 svičevi smanjuju potrošnju energije i automatski dodeljuju virtuelne privatle lokalne mreže radi rasterećenja propusnog opsega za brze širokopojasne pakete i VoIP saobraćaj. Podrška za napredne IP servise kao što su IPv6, MPLS i multicasting preko sloja 3 poboljšava performanse IP sistema za video-nadzor. HP MSM765 zl Mobility kontroleri sa HP MSM410 802.11n bežičnim pristupnim tačkama upravljaju internet uslugom koja se pruža korisnicima autoputa.

Neprekidan rad servisa obezbeđuje HP-ova inovativna tehnologija Intelligent Resilient Framework (IRF), koja objedinjuje više HP svičeva u jedan virtuelni svič kojim se lako upravlja. HP IRF smanjuje kompleksnost infrastrukture, povećava pouzdanost mreže i pruža skoro trenutni oporavak nakon nesreće, kako bi obezbedio da kritične aplikacije i servisi rade bez prekida.

Radi maksimalne efikasnosti, mrežom se može upravljati s jedne tačke kroz HP Intelligent Management Centre (IMC) softver. Objedinjavanjem upravljanja mrežnim resursima, servisima i korisnicima, smanjuje se opterećenje IT odeljenja i snižavaju se operativni troškovi.

HP-ovo višegodišnje iskustvo u oblasti umrežavanja uverilo je Moreas da HP može da isporuči pouzdano i efikasno rešenje koje im je bilo potrebno. HP-ovo tehničko znanje u migraciji mreža i transformaciji poslovanja garantuje tečan rad koji će novi autoput učiniji što je više moguće bezbednim.

HP-ov najvažniji događaj za korisnike za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike, HP Discover, će se održati od 4 do 6. decembra u Frankfurtu u Nemačkoj.

Leave a Reply