HP-ProBook-4740s
IT

Nova HP rešenja za objedinjene komunikacije

Nova ponuda omogućava jednostavno i pouzdano povezivanje različitih lokacija

HP predstavlja integrisana rešenja za unapređivanje komunikacije sa zaposlenima, korisnicima i građanima.

 

HP-ovi novi multiservice ruteri (MSR) zasnovani na otvorenim standardima donose HP MSR Survivable Branch Communications Module (SBM) —  prvo kompletno rešenje za održavanje kontinuiteta rada(1) — kao i HP MSR Open Architecture Platform (OAP) za VMware vSphere. Ova rešenja pojednostavljuju komunikaciju kroz potpunu interoperabilnost sa Microsoft® i cloud platformama, što organizacijama omogućava da poboljšaju produktivnost i smanje troškove i kompleksnost.

hp-blade

“Sve veći broj alata za komunikaciju, kao i sve raštrkanija radna snaga, predstavljaju izazov koji zastarele mreže ne mogu da reše”, rekla je Bethany Mayer, viša potpredsednica i generalna direktorka, Networking, HP. “HP-ova rešenja omogućavaju organizacijama da kreiraju produktivna okruženja i da pomoću objedinjenih komunikacija naprave najbolji ugođaj za zaposlene bez obzira na uređaje koje koriste ili lokacije na kojima rade.”

Ostanite produktivni tokom kvara mreže

U HP MSR SBM rešenja hardverski je instaliran softver Microsoft Lync Survivable Branch koji kreira modularan sistem za bogatu komunikaciju u realnom vremenu, čak i kada mreža ne radi.

 

SBM mogućnosti integrisane u MSR30 i MSR50 serije rutera omogućavaju snažne performanse za povezivanje uređaja, bežično umrežavanje, zaštitu i prenos glasa u geografski razuđenim mrežama. Pored toga, ovo rešenje objedinjuje storidž, Ethernet i USB povezivanje radi smanjenja fizičkog prostora, potrošnje energije, količine kablova i ukupnih troškova.

 

U toku je proces prijavljivanja HP MSR serije za Microsoft Lync Unified Communications Open Interoperability Program (UCOIP) kako bi se garantovalo da ovi ruteri mogu obavljati pozive i preko javne telefonske mreže.

Smanjena kompleksnost mreže

Novo HP MSR OAP rešenje za VMware vSphere obuhvata i aplikacije drugih proizvođača na ruterima serija HP MSR30 i MSR50. Zahvaljujući tome, omoućeno je pokretanje virtuelnih servisa na jednoj platformi i eliminisana je potreba nabavke dodatnog hardvera.

 

Prva HP AllianceONE aplikacija podržana na HP MSR OAP platformi je Riverbed® WAN rešenje za optimizaciju koje obično 50 puta poboljšava performanse aplikacija, a u nekim slučajevima i do 100 puta.(2)

Komunikacija bez infrastrukturnih troškova

Nova ponuda HP Enterprise Cloud Services – Unified Communications omogućava implementaciju rešenja za objedinjene komunikacije po modelu usluge, a donosi kombinaciju HP-ovog iskustva sa Microsft Lync rešenjem u okruženju sa neprekidnim centralizovanim monitoringom kvaliteta i performansi komunikacije.

 

HP korisnicima omogućava uvođenje objedinjenih komunikacija i unapređenim HP 4120 IP telefonima koji olakšavaju pristup Microsoft Lync i cloud sistemima, hostovanim u HP-ovom privatnom cloud okruženju, bez potrebe za sopstvenom infrastrukturom. Korisnici mogu da se direktno povežu na svoj Microsoft Lync nalog unošenjem PIN-a i davanjem pristupa govornoj pošti, adresaru i ličnim podešavanjima.

Dostupnost

  • HP MSR Survivable Branch Communications Module bi trebalo da bude dostupan tokom narednog leta.
  • HP MSR serija kvalifikovana za Microsoft Lync Unified Communications Open Interoperability Program bi trebalo da bude dostupna narednog leta.
  • HP MSR OAP za VMware vSphere je dostupan ka modul za ubacivanje u rutere serija HP MSR30 i MSR50.
  • HP Enterprise Cloud Services – Unified Communications ponuda je dostupna u određenim zemljama.
  • HP 4120 IP telefoni bi trebalo da budu dostupni tokom narednog leta.

Leave a Reply