IT

Nova pristupačna Fujitsu rešenja za škole i firme

Fujitsu danas objavljuje dostupnost novih sistema za višekorisničko radno okruženje, na bazi „Windows MultiPoint Server 2011“ sistema, idealnih za organizacije i firme koje sa što manjim budžetima i izdacima za IT, žele uspešno da informatizuju što veći broj radnih mesta. Za samo deo novca koji bi bio neophodan za kupovinu pojedinačnih desktop PC mašina, novo Fujitsuovo višekorisničko okruženje pruža isti ugođaj u radu kao i na PC-ju, a omogućava da se do 20 korisnika poveže na jedan server ili PC računar.

Fujitsu PRIMERGY MX130 server i ESPRIMO P700 desktop PC računar su sada optimizovani za rad sa „Windows MultiPoint Server 2011“ sistemom, i predstavljaju već gotovo rešenje, spremno za primenu.

Rezultati istraživanja, koje je za potrebe kompanije Microsoft nedavno sprovela analitička kuća Forrester Consulting, pokazuju da obrazovne insititucije širom sveta teže da svoje učionice opreme savremenim tehnologijama. Upravo tehnologija „Windows MultiPoint Server“ u tom smislu može da snizi ukupna ulaganja i za do 66 posto, snižavanjem cene hardvera, energije i održavanja sistema.1

U pratećoj studiji Forrester Consultinga-a, pod nazivom „Ukupan ekonomski uticaj platforme Microsoft Windows MultiPoint Server 2011“, ističe se da ministarstva obrazovanja širom sveta žele da studentima u svojoj zemlji omoguće pristup modernim računarskim tehnologijama. Njihove vlade, međutim, shvataju i to da se univerzalna dostupnost svim učenicima retko kada zaista i ostvaruje, najpre usled ograničenja fondova neophodnih da se obezbede hardver i softver koji mogu da ih podrže i tako potpomognu nacionalna ekonomska i tehnička dostignuća i konkurentnost.”1

Rešenje kompanije Fujitsu cilja upravo na taj problem – idealno je za poslovna i okruženja u obrazovnim ustanovama, u kojima je jako važno nadgledanje procesa. Takvo višekorisničko radno okruženje omogućava supervizorima da svom na ekranu prate male sličice svih aktivnih desktop računara, sa opcijom da ih jednostavno uveličaju i tako dobiju momentalan i detaljan uvid u svako pojedinčano radno mesto. Supervizori takođe mogu da dele i svoj „desktop“ sa ostalim korisnicima, i zajednički sa njima „prolaze“ kroz sve sadržaje.
Fujitsu je obezbedio da oba centralna uređaja – i serverski, i desktop PC model – imaju performanse dovoljne da podrže potrebe istovremenog rada do 20 desktop-okruženja.

Organizacije tako prema svojim potrebama mogu da biraju između PRIMERGY MX130 ili ESPRIMO P700 računara; na oba modela je već instalirano rešenje za višekorisničko okruženje, i oba su optimizovana za „Windows MultiPoint Server 2011“. Kompanijama koje žele da dodatno proširuju performanse sistema, PRIMERGY MX130 pruža nešto bolje mogućnosti za nadgradnju memorije i hard diskova, paralelno sa opcijama dostupnosti, čak i za rad po sistemu 24/7.

Diter Hajs, direktor „Workplace Systems“ grupacije u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, ističe da iza značajnog smanjenja ukupne cene rešenja u ovom slučaju ne stoji kompromis po pitanju performansi. „Čak i kada su svi uređaji istoveremeno aktivni, korisnici neće ni primetiti usporavanje performansi. Ovim tehnološkim rešenjem prosto uklanjamo ograničenja sa kompjuterski podržane edukacije u učionicama, pružanjem identičnog doživljaja u radu kao na standardnom PC-ju, ali za samo delić cene.”
Ponuda Fujitsu višekorisničkog okruženja je već aktuelna u regionu CEMEA&I (Continental Europe, Middle East, Africa & India) , dok cene variraju od zemlje do zemlje.

Leave a Reply