siemens
IT

Nova radna mesta sa novim porudžbinama u Simensu u Srbiji

Kompanija Siemens d.o.o Beograd planira da u svojoj fabrici u Subotici zaposli preko 200 ljudi za potrebe dodatne proizvodnje nastale usled povećanih porudžbina iz inostranstva. Sa današnjim danom primljeno je 167 novih zaposlenih, a u narednim danima  planirano je da ta brojka dostige 232 novih zaposlenih.

 

I pored ekonomske krize i nestabilnosti na svetskom tržištu, uspeli smo da održimo kontinuitet u proizvodnji, ali i da se svojim kvalitetom nametnemo novim klijentima i tržištima. Porudžbine idu uzlaznom putanjom, tako da će i broj zaposlenih pratiti taj trend.

 

„Simens u Srbiji nije odustao ni od jednog svog poslovnog plana i ove godine je jedan od najvećih izvoznika iz Srbije. Kao i svi delovi velikog Simens sistema, uvek se prilagođavamo potrebama tržišta i zahtevima naših kupaca. Nove porudžbine i novi zaposleni nas posebno raduju u godini u kojoj fabrika obeležava 10 godina od prve isporuke, 18. juna 2003. godine“ – kaže Tihomir Rajlić, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o Beograd, i dodaje da je veliki uspeh kada od prvobitnih 12 radnika danas imate oko 700 zaposlenih u fabrici.

siemens

Kompanija Simens će uložiti u naredne tri godine dodatnih 10 miliona evra u fabriku generatora u Subotici prvenstveno na usavršavanje proizvodnje. U proteklih godinu dana je u fabrici generatora pored dve postojeće hale, izgrađena i treća, tako da sada proizvodni prostor obuhvata 28.000 kvadrata i predstavlja jednu od najmodernijih fabrika u regionu. Preko 14.500 generatora proizvedenih u ovoj fabrici izvoze se pretežno na evropsko, ali i na američko tržište, a svaka četvrta vetrenjača u Evropi se pokreće pomoću generatora proizvedenih u Subotici.

 

Zahvaljujući kvalitetu proizvoda, poštovanja rokova, procedura i standarda, kao i stalnim ulaganjima i u proizvodnju i u ljude, fabrika je među 26 najvećih u Simensovoj grupi.

Leave a Reply