E-servisi · Internet · IT

Nova Web lokacija Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Vlade Republike Srbije saopštilo je da se od danas nalazi na adresi www.ekoplan.gov.rs i da će uskoro sve internet adrese Ministarstva biti prebačene na novi domen Srbije “.rs”.

U saopštenju se navodi da je u toku izrada novog internet portala Ministarstva, koji će obuhvatiti i prostorno planiranje, a planirana je i implementacija servisa elektronske uprave, čime će Ministarstvo reformisati svoj rad, primenjujući najsavremenije informacione i telekomunikacione tehnologije.

Kao i do sada, resorno ministarstvo će sve dokumente i aktivnosti objavljivati na svom sajtu kako bi svoj rad učinilo dostupnim javnosti, uz napomenu da je na pomenutoj internet adresi aktivan i forum na kojem je moguće pokrenuti diskusije o različitim pitanjima iz oblasti životne sredine i prostornog planiranja.

Ministarstvo podržava napore javnosti, stručnjaka i državnih organa u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija na unapređenju i razvoju interneta i onlajn servisa u Srbiji, navodi se u saopštenju i dodaje da će u skladu sa tim Ministarstvo implementirati javne servise elektronske uprave namenjene građanima i privredi.

Leave a Reply