IT

Nove tehnologije za sigurno poslovanje u finansijskom sektoru

U hotelu “Hajat” u Beogradu održana je međunarodna konferencija “Nove tehnologije kao alati sigurnog poslovanja u finansijskom sektoru“. Jedan od organizatora ovog skupa je i Udruženje za privatno obezbeđenje Privredne komore Srbije. U organizaciji hrvatskih firmi, članica grupe “Salon bankarske opreme” i Udruženja za privatno obezbeđenje PKS, uz prisustvo predstavnika MUP Republike Srbije i ministarstava unutrašnjih poslova zemalja u okruženju – Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, zatim predstavnika banaka i više kompanija koje se bave privatnim obezbeđenjem, organizovana je međunarodna konferencija “Nove tehnologije kao alati sigurnog poslovanja u finansijskom sektoru”.

Na celodnevnom sastanku razmatrala se uporedna analiza zakonskih rešenja u Predlozima nacrta Zakona o privatnom obezbeđenju u Srbiji sa rešenjima srodnih zakona u državama u okruženju i Evropske unije, koju je prezentovao predstavnik MUP Srbije i predsednik Odbora Udruženja za privatno obezbeđenje Privredne komore Srbije.

Predstavljena su i inteligentna rešenja za transport novca – proizvodi firmi “Spinnaker” i “SQS“, kao i Euro norme, kao temelj sigurnog poslovanja u finansijskim institucijama. Učesnici ove međunarodne konferencije mogli su da se upoznaju i sa novim tehnologijama u šalterskom i trezorskom poslovanju, sa uređajima za obradu novca i elektrohemijskim uređajem za prenos novca -“SBO 104”.

Leave a Reply