IT

Novi fleksibilni Epson eko projektori

Kompanija Epson, vodeći svetski proizvođač projektora[1], najavljuje osveženje serije osnovih, ekonomičnih modela 3LCD projektora koji su namenjeni manjim poslovnim okruženjima. Modeli EB-S03, EB-X03 i EB-W03 nude nove karakteristike kao što su Wi-Fi[2] i pružaju odličan odnos cene i kvaliteta.

Ova serija nudi veći broj lumena i nove funkcionalnosti kao što su Colour Universal Design (CUD), HDMI izlaz, dugme za isključivanje audio/video signala i slajder za korekciju  horizontalnih ivica slike. Jednako visoke vrednosti za emitovanje bele svetlosti i svetlosti u boji daju do tri puta svetlije slike[3], što znači da ne morate da zamračujete prostoriju, čak ni preko dana. Jednostavni su za korišćenje i imaju bolji kontrast koji iznosi 10,000:1, dajući jasne i detaljne slike.

EB-S03

Pol Vajt, menadžer za projektore u kompaniji Epson Europe, izjavio je: “Osluškivali smo potrebe naših korisnika koji rade u manjim poslovnim okruženjima i od kuće, postarali se da napravimo celu seriju koja može da se poveže bežično i time olakšamo deljenje sadržaja – nešto što se ne viđa često na ovom nivou.”

Kao odgovor na rastući trend deljenja informacija sa pametnih uređaja, laptop i tablet računara, ovi projektori rade sa iProjection aplikacijom za iOS i Android uređaje. Ova aplikacija omogućava jednostavno deljenje sadržaja preko projekora. Za više informacija o iProjection aplikaciji, posetite www.epson.eu/iprojection.

 

Ekološke karakteristike

Kako bi doprinela smanjenju uticaja na životnu sredinu i dugoročnoj uštedi, ova serija projektora poseduje novi eco tab u okviru menija na ekranu, gde na jednom mestu možete podesiti displej i ekološke karakteristike.

Funkcija automatskog zamračivanja lampe (auto lamp dimming function) prilagođava jačinu svetlosti lampe, kao i svetlinu same slike, što doprinosi smanjenju potrošnje energije i računa za struju, kao i smanjenju uticaja na životnu sredinu, dok istovremeno donosi poboljšanja po pitanju kontrasta. Funkcija isključivanja audio/video signala i režim “spavanja”

omogućavaju projektoru da uđe u režim sa izuzetno malim osvetljenjem, što smanjuje potrošnju lampe za 70 odsto.

Jednostavni za korišćenje

HDMI izlaz podrazumeva podršku za video i audio sadržaje u visokoj definiciji, bilo da projektor koristite za posao, obrazovanje ili zabavu.

Fleksibilnost pozicioniranja obezbeđena je zahvaljujući jedinstvenom Epsonovom slajderu za korigovanje horizontalnih ivica slike i automatskoj korekciji vertikalnih ivica, tako da uvek imate četvrtastu sliku.

Kada jednom pozicioniraju projektor, zahvaljujući Epsonovoj Colour Universal Design (CUD) tehologiji, korisnici koji su daltonisti mogu jednostavno koristiti kontrolni panel. LED boje i intuitivne ikonice na meniju znače da je korišćenje jednostavno za sve korisnike.

Leave a Reply